Danmarks Idrætsforbund

Her er håndboldkvindernes OL-trup

Del

Danmarks Olympiske Komité har udtaget de 14 håndboldkvinder, der skal repræsentere Danmark ved OL i Paris.

Dansk håndbold er fyldt af gyldne olympiske præstationer såvel på herre- som kvindefronten. Eksempelvis står kvindernes ’hattrick’ i OL-guld fra 1996, 2000 og 2004 for mange danskere som nogle af de mest fantastiske minder i dansk OL-historie.  

Nu er håndboldkvinderne for første gang siden OL i London 2012 endnu engang klar til at samle danskerne under OL. Danmarks Olympiske Komité har udtaget de 14 spillere, der til sommer deltager i den olympiske håndboldturnering. Derudover har DanskHåndbold indstillet tre reserver.

Håndboldkvindernes OL-trup er:
Althea Reinhardt, Odense Håndbold
Sandra Toft, Györ ETO KC
Anne Mette Hansen, Metz Handball
Line Haugsted, Györ ETO KC
Mette Tranborg Team Esbjerg
Kristina Jørgensen, Metz Handball
Louise Vinter Burgaard, Metz Handball
Simone Petersen, Ikast Håndbold
Mie Højlund, Odense Håndbold
Sarah Iversen, Ikast Håndbold
Rikke Iversen, Team Esbjerg
Katrine Heindahl, Team Esbjerg
Trine Østergaard, CMS Bucuresti
Emma Friis, Ikast Håndbold

Reserver:
Michala Møller, Team Esbjerg
Helena Elver, Odense Håndbold
Anna Kristensen, Team Esbjerg

”Det er intet mindre end fantastisk, at vi igen har de danske håndboldkvinder med til OL - for første gang i tolv år. Vi sender et utroligt stærkt hold med verdensklasseresultater i bagagen, og jeg glæder mig i den grad til at følge håndboldkvinderne ved OL,” siger chef de mission i DIF, Søren Simonsen.

Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark, siger om udtagelserne:

”Kvindelandsholdet har med Jesper Jensen og Lars Jørgensen i spidsen rykket sig markant de seneste år og er tilbage på et niveau, hvor de spiller med om medaljerne til EM og VM. Jeg ved, at for rigtig mange af spillerne har OL i Paris været en stor drøm at være med til, og de fortjener i den grad at være en del af OL-holdet. Det er et meget stærkt hold, Danmark stiller med, og jeg er sikker på, at vi kommer til at se et hold, der er topmotiveret og som har mulighed for at komme rigtig langt til OL,” siger Lars Balle Christensen.

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.

Yderligere kommentarer:
Søren Simonsen, OL-chef de mission, DIF: 29 42 04 43
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25 14 56 40
Troels Trads Hansen, pressekonsulent i DanskHåndbold53 87 77 47

Nøgleord

Kontakter

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Nyt foreningssamarbejde i Brønderslev: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Brønderslev skal Klokkerholm Idrætsforening, Øster Brønderslev Idrætsforening og Brønderslev Skytteforening samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

Nyt foreningssamarbejde i Aalborg: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Aalborg skal Aalborg Svømmeklub, Aalborg Idrætsgymnastik og Bowlingklubben Stenhuset samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye