Vejdirektoratet

Vejdirektoratet river endnu en bro over E45 ned - motorvej spærret i 16 timer

Del

Fra lørdag den 22. juni kl. 17.00 til søndag den 23. juni kl. 09.00 totalspærrer Vejdirektoratet E45 Østjyske Motorvej mellem afkørsel <59> Hornstrup og <58> Hedensted. Endnu en bro skal rives ned i forbindelse med udvidelsen af motorvejen.

Den eksisterende bro, der fører Bredalvej i Hedensted over E45 skal rives ned. En ny bro står klar.
Den eksisterende bro, der fører Bredalvej i Hedensted over E45 skal rives ned. En ny bro står klar. Foto: Vejdirektoratet

I alt skal ni motorvejsbroer mellem Vejle og Aarhus rives ned og bygges op på ny for at gøre plads til et ekstra spor på E45 Østjyske Motorvej.

Den første bro blev revet ned syd for Skanderborg tilbage i oktober sidste år, og nu er turen kommet til den knap 900 tons tunge bro, der fører Bredalvej over motorvejen i Hedensted.

Nedrivningen foregår over 16 timer fra lørdag den 22. juni kl. 17.00 til søndag den 23. juni kl. 09.00, hvor motorvejen totalspærres mellem <59> Hornstrup og <58> Hedensted.

Projektchef John Kjærsgaard fra Vejdirektoratet håber endnu en gang på forståelse og opfordrer til, at bilisterne forsøger at planlægge deres rejse udenom spærringstidspunktet.

”Det er aldrig sjovt, når vi er nødt til at spærre en motorvej, men når så store maskiner skal i gang med at bryde tons tunge betonelementer ned, er der ikke andet at gøre. Vi har planlagt arbejdet i et tidsrum, hvor vi generer trafikken mindst muligt, og så opfordrer vi alle, der skal mellem Vejle og Horsens, til at planlægge deres rejse, så de helt undgår at køre mellem kl. 17.00 og 09.00,” siger John Kjærsgaard.

Vejdirektoratet har i forbindelse med arbejdet allieret sig med Hjemmeværnet, som vil hjælpe med at dirigere trafikken væk fra motorvejen og sikre, at trafikken glider ude på omkørselsruterne.  

Når broen er revet ned, står en ny og længere bro klar til at tage de lokale trafikanter på tværs af motorvejen ad Bredalvej. Den nye bro er i de sidste 12 måneder blevet bygget op ved siden af den eksisterende bro.

null
Ruten som trafikanterne vil blive ledt ud på, mens motorvejen er spærret. Kort: Vejdirektoratet

Trafikale konsekvenser

E45 Østjyske Motorvej er spærret i begge retninger fra lørdag den 22. juni kl. 17.00 til søndag den 23. juni kl. 09.00 mellem afkørsel <59> Hornstrup og <58> Hedensted

Trafikanterne må i perioden ud på en omkørselsrute på landeveje omkring motorvejen, hvor der kan være en forlænget rejsetid på op mod 10 minutter.

I sydgående retning ledes trafikanterne via Gesagervej, Vestre Ringvej og Horsensvej rute 170, mens de i nordgående retning ledes via Horsensvej rute 170, Vestre Ringvej og Gesagervej. Der vil være skiltet for omkørslerne i området.

Under nedrivningen vil Gesagervej også være spærret over motorvejen ved afkørsel <58> Hedensted. De lokale trafikanter, der skal krydse motorvejen fra øst mod vest, kan benytte omkørselsruten via Lundagervej og Ribevej.

Efter genåbningen af motorvejen bliver hastighedsbegrænsningen sat til 80 km/t, og kørebanerne gøres smalle, indtil udvidelsen af selve motorvejen står klar i 2026.

Fakta om broen og nedrivningen

Broen, der fører Bredalvej over E45 Østjyske Motorvej i Hedensted blev i 1987 opført som et forsøg uden fugtisolering og belægning. Vejdirektoratet har derfor indledningsvis foretaget en række prøver på den eksisterende bro, som skal danne vigtig viden til kommende brobyggeri.

Broen består mest af beton og stål og vejer i omegnen af 900 tons.

Arbejdet med at rive broen ned starter med at sikre motorvejen mod skader ved at udlægge store jernplader. Herefter klippes selve brodækket ned i bider, inden fundamenterne nedbrydes og oprydningsarbejdet går i gang.

Det er entreprenør Arkil A/S, der udfører arbejdet sammen med underleverandør Kingo Karlsen.

Et 3. spor på E45

Vejdirektoratet udvider motorvej E45 mellem Kolding og Randers flere steder på en i alt 60 km lang strækning. Snart bliver det nemmere og hurtigere at komme frem.

Læs mere om udvidelsen af E45 og hold dig opdateret på de trafikale gener, mens der bygges på trafikinfo.dk

Henvendt til pressen: Ved ønske om pressedækning på dagen for nedrivningen bedes der - på forhånd - tages kontakt til kommunikationskonsulent Trine Helbo på tbh@vd.dk / 40317487. Der stilles krav til sikkerhedsudstyr på pladsen. Vi har desuden mulighed for at sende foto- og videomateriale i løbet af mandagen efter nedrivningen. 

Kontakter

Billeder

Den eksisterende bro, der fører Bredalvej i Hedensted over E45 skal rives ned. En ny bro står klar. Foto: Rambøll
Den eksisterende bro, der fører Bredalvej i Hedensted over E45 skal rives ned. En ny bro står klar. Foto: Rambøll
Download
Ruten som trafikanterne vil blive ledt ud på, mens motorvejen er spærret. Kort: Vejdirektoratet.
Ruten som trafikanterne vil blive ledt ud på, mens motorvejen er spærret. Kort: Vejdirektoratet.
Download
Den eksisterende bro, der fører Bredalvej i Hedensted over E45 skal rives ned. En ny bro står klar. Foto: Rambøll
Den eksisterende bro, der fører Bredalvej i Hedensted over E45 skal rives ned. En ny bro står klar. Foto: Rambøll
Download

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye