Region Sjælland

Større personalehotel skal gøre sygehus endnu mere attraktivt

Del

Overnatningsmulighederne for pendlere til Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F., bliver bedre med cirka 20 nye værelser, som nu er endeligt besluttet af regionsrådet. Vi vil gøre det så attraktivt som muligt for medarbejdere at arbejde på sygehuset, siger regionsrådsformand Heino Knudsen. 

Det er populært at checke ind på hotellet hos sygehuset i Nykøbing F., og efterspørgslen forventes kun at blive større de kommende år. Regionsrådet har derfor besluttet at udvide antallet af værelser på personalehotellet, så endnu flere kan gøre brug af muligheden i fremtiden.

- Vi vil gøre det så attraktivt som muligt for medarbejdere og studerende at komme til sygehuset i Nykøbing F., og her er overnatningsmuligheder afgørende for at tiltrække og holde på medarbejdere, der pendler. Der skal være med til at sikre nære og stærke sundhedstilbud på sygehuset i Nykøbing F, og samtidig håber jeg, at det kan medvirke til, at flere får øjnene op for lokalområdet og vælger permanent at flytte til, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Regionsrådet investerer 15 millioner kroner i det nye ”Campus 2”, som personalehotellet kaldes. Personalet vil med de nye værelser få adgang til moderne faciliteter og bedre muligheder for at skabe sociale og faglige fællesskaber. Medarbejderne kan på det nuværende ”Campus” overnatte op til 30 dage ad gangen, ligesom der er mulighed for at hente og tilberede aftensmad samt et morgenmadstilbud, som skal gøre det nemt for medarbejderne.

Gør fusion lettere

Med sygehuset i Nykøbing F. som en central og vigtig del af det samlede Sjællands Universitetshospital er det forventningen, at behovet og efterspørgslen vil stige de kommende år. Med udvidelsen får flere medarbejdere mulighed for at overnatte i Nykøbing Falster, hvilket gør det lettere for dem at tage vagter på sygehuset uden at skulle pendle lange afstande.

- Vi er i gang med at skabe et stærkt og fremtidssikret fundament for akutsygehuset i Nykøbing F. Derfor er det også vigtigt, at vi sikrer rammer, som understøtter det samarbejde, vi skal have på tværs af regionen for at sikre faglige fællesskaber og attraktive arbejdspladser i hele regionen. Det er en investering i fremtiden og kommer patienterne til gavn, siger Heino Knudsen.

Det nye personalehotel skal ligne det nuværende og dermed huse cirka 20 værelser, der er indrettet som hotelværelser og er udstyret med moderne faciliteter. Disse forhold har gjort det lettere for ansatte, der bor langt væk og pendler til sygehuset.

I 2020 blev det første personalehotel etableret på Nykøbing Falster Sygehus, og med det nye ”Campus 2” vil endnu flere medarbejdere få muligheden for at overnatte og slippe for at tænke på morgentrafik, køkørsel og tid på landevejene.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Region Sjælland: Økonomiaftale udvikler sundhedsvæsnet og sætter spot på ulighed1.6.2024 10:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Med aftalen om regionernes økonomi for 2025 gives et samlet løft på næsten 2 mia. kr. ekstra til driften samt 600 mio. kr. til allerede i år at tøjle stigende udgifter. Regionsrådsformand Heino Knudsen glæder sig over en god aftale med regeringen og er særligt tilfreds med, at det er lykkes at få en pulje på 100 mio. kr. med i aftalen til at bekæmpe ulighed i sundhed i Region Sjælland og Region Nordjylland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye