Hornfiskesæsonen er over os: Det skal man huske, når man fisker efter hornfisk
Hvis man har gået en tur langs de danske kyster for nylig, har man måske bemærket de mange lystfiskere, der står klar med fiskestængerne.
Højsæsonen for hornfiskeri er over os, så det er nu, fiskegrejet skal pakkes, og kursen skal sættes mod kysten!
Hornfisken er en populær fisk blandt mange lystfiskere. Den befinder sig tæt på kysten, hvilket gør den let tilgængelig, og dens smag gør den til en delikatesse. Det er en stimefisk, der lever primært i overfladen af havet. Den svømmer tæt på kysten om foråret, og det tiltrækker mange lystfiskere til strande og havne.
Pas godt på havets ressourcer
Inden man begiver sig afsted på fisketur, er der nogle ting, der er vigtige at huske. Vicefiskeriinspektør fra Fiskeristyrelsens regionale kontrol, Steen Majland, fortæller:
”Hornfisk svømmer ofte i stimer, og som lystfisker er det derfor muligt at fange rigtig mange fisk på samme fisketur. Ifølge reglerne om lyst- og fritidsfiskeri må man kun lande fisk til eget forbrug. Fanger man flere fisk, end man selv kan spise, vil vi appellere til, at man nænsomt udsætter de fisk, man ikke ønsker at tage med hjem. Det er vigtigt, at man sætter sig godt ind i reglerne for lystfiskeri, inden man går i gang med fiskeriet. Vi får jævnligt anmeldelser om at der ind imellem bliver brugt såkaldt rykfiskeri, når der fiskes efter hornfisk. Det er ulovligt og vil medføre en bødestraf.”
Husk også at købe fisketegn, hvis du skal ud at fiske. Det gør du på fisketegn.dk.
Hvis du fisker med håndredskaber, fx fiskestang, skal du ifølge reglerne indløse lystfiskertegn. Fisker du med garn, ruser eller lignende, skal du have et fritidsfiskertegn.
Du kan finde reglerne for rekreativt fiskeri på vores hjemmeside: https://fiskeristyrelsen.dk/lyst-og-fritidsfiskeri/regler-for-lyst-og-fritidsfiskeri
Kontakter
Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)
Tlf:72 18 58 05Billeder
Om Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.
Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
Ny proteinrig græs-is skal give patienter på landets hospitaler kræfterne tilbage15.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Snart kan danskere med behov for ekstra næring få serveret is lavet på proteinrigt kløvergræs. Et hold af danske universitetsforskere har nemlig fundet en løsning på, hvordan man kan bruge græsset og dets proteiner til at lave ekstra næringsrige fødevarer.
Dansk projekt giver den gas: Ny metode skal øge produktionen af grøn biogas4.11.2024 15:00:00 CET | Pressemeddelelse
Et nyt dansk initiativ med SEGES og Aarhus Universitet i spidsen har modtaget 11 mio. kr. fra GUDP til et ambitiøst projekt til udvikling af en ny metode til behandling af biomasse. Det skal gøre det mere attraktivt for landbrugere at aflevere gylle til biogasproduktion.
EU-støttet projekt vil gøre tangdyrkning til en økonomisk bæredygtig forretning29.10.2024 14:30:00 CET | Pressemeddelelse
Den selvejende institution Havhøst har fået lidt over 1 mio. kroner til at undersøge, om og hvordan erhvervsmæssig tangdyrkning kan blive en god forretning.
Fiskerikontrolskibet ’Havternen’ finder mere end 60 ulovlige ål i det fynske øhav22.10.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
På baggrund af en anmeldelse om ulovlige redskaber har Landbrugs- og Fiskeristyrelsens kontrolskib ’Havternen’ været på fiskerikontrol i det fynske farvand. Her stod ganske rigtigt 2 lokkeænder, som viste sig at afmærke 16 ulovlige ruser. Ruserne indeholdt mere end 60 ål samt en stor mængde krabber, torsk og skrubber.
Skal du ud og rejse i efterårsferien? Pas på ubudne gæster i kufferten!11.10.2024 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Eksotiske plantesygdomme og ødelæggende insekter kan gemme sig i frø, frugt, grønt og planter. Efterårsrejsende danskere, der rejser fra Billund Lufthavn, har derfor fredag den 11. oktober kunne få en badeboldt eller et kuffertbælte samt et godt råd af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen til, hvordan man sikrer sig mod at få ubudne med hjem i kufferten, når turen går hjemad igen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum