Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Ledighedsindikator peger på en uændret ledighed

Del

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings sæsonkorrigerede ledighedsindikator for maj 2024 tyder på, at ledigheden vil falde med 100 fuldtidspersoner fra april til maj 2024.

Styrelsens sæsonkorrigerede ledighedsindikator er baseret på antallet af ledige, der er tilmeldt Jobnet.dk.

De nyeste tal i ledighedsindikatoren viser, at antallet af ledige tilmeldt jobnet.dk er faldet med 100 fuldtidspersoner fra april til maj 2024, når der korrigeres for sæsonudsving. Dette tyder på, at den registerbaserede ledighed for maj 2024, der offentliggøres den 20. juni 2024, vil vise en uændret ledighed.

Udviklingen dækker over, at antallet af kontanthjælpsledige tilmeldt Jobnet.dk er faldet med 500 fuldtidspersoner fra april til maj 2024, mens antallet af dagpengeledige tilmeldt Jobnet.dk er steget med 400 fuldtidspersoner i samme periode.

Opgørelsen over ændringerne i det sæsonkorrigerede antal ledige tilmeldt Jobnet.dk kan bruges som en tidlig indikator for, hvordan ledigheden vil udvikle sig. Udviklingen i den aktuelle ledighedsindikator fra april til maj 2024 kan således give en indikation af udviklingen i den registerbaserede ledighed for maj 2024, der bliver offentliggjort på STARs statistikbank Jobindsats den 20. juni kl 9.00.

STAR’s ledighedsindikator for juni bliver offentliggjort den 4. juli 2024. 

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering indsamler og producerer grundlaget for de registerbaserede opgørelser af ledigheden i Danmark. Styrelsen offentliggør egne ledighedstal på STAR’s statistikbank Jobindsats.dk.

Læs notatet om opgørelsesmetoden i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings site Jobindsats.dk, hvor statistikkerne bag tallene også kan findes.

Statistik: Ledighedsindikator: Sæsonkorrigeret antal tilmeldte fuldtidsledige på Jobnet

Opdateringskalender for 2024 

Måned 

Vedrørende måned

Opdateringsdato for den sæsonkorrigerede ledighedsindikator

Opdateringsdato for den sæsonkorrigerede ledighed

Juni

Maj

6. juni kl. 9.00

20. juni kl. 9.00

Juli 

Juni

4. juli kl. 9.00

18. juli kl. 9.00

August

Juli

6. august kl. 9.00 

20. august kl. 9.00

September

August

5. september kl. 9.00

19. september kl. 9.00

Oktober

September

4. oktober kl. 9.00

18. oktober kl. 9.00

November 

Oktober

6. november kl. 9.00 

20. november kl. 9.00

December 

November

5. december kl. 9.00

19. december kl. 9.00

Kontakter

Om:

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) er en styrelse, der hører under Beskæftigelsesministeriet. STAR arbejder med politikforberedelse, lovarbejde, implementering, viden og digitalisering i forhold til det danske arbejdsmarked.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør fremover egen sæsonkorrigeret ledighedsindikator. Ledighedsindikatoren peger på en uændret ledighed i marts måned5.4.2024 09:20:02 CEST | Pressemeddelelse

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør som noget nyt en tidlig sæsonkorrigeret indikator på udviklingen i ledigheden. Indikatoren er baseret på antallet af tilmeldte ledige på Jobnet.dk. De nyeste tal i ledighedsindikatoren peger på, at antallet af ledige stiger med 100 fuldtidspersoner fra februar til marts 2024, når der korrigeres for sæsonudsving. Dette tyder på, at den registerbaserede ledighed vil vise en omtrent uændret ledighed fra februar til marts 2024. De nye registerbaserede ledighedstal for marts offentliggøres d. 19. april kl. 9.00. Det er en central kerneopgave for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering at overvåge udviklingen i ledigheden i Danmark så aktuelt som muligt. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering indsamler og producerer grundlaget for de registerbaserede opgørelser af ledigheden i Danmark. STAR’s ledighedsindikator for april 2024 offentliggøres den 6. maj kl. 9.00. Læs notatet om opgørelsesmetoden i Styrelsen for Arbejdsmarked og

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye