VS Automatic

Sommerferien nærmer sig: Kend disse stiktyper i udlandet

Del

Sommerferien banker på døren, og mange danskere planlægger at tage udenlands. Glæder du dig til at rejse, men er bekymret for, hvordan du oplader din mobil, tablet eller kamera? 
Her gennemgår vi, hvilke stiktyper du kan støde på i nogle af danskernes mest populære feriemål.

Forskellige stiktyper verden over 

På verdensplan findes der mange forskellige stikkontakter og tilsvarende stikpropper, som alle har tekniske betegnelser og et bogstav i alfabetet til identifikation. Herhjemme i Danmark bruger vi type C-, E-, F- og K-stik, hvor type C findes i to versioner. 

Særlige stik i Europa 

Nogle europæiske lande bruger andre stiktyper, som du bør være opmærksom på: 

  • Storbritannien, Irland og Malta: Type G (Commonwealth-stik) 
  • Schweiz: Type J 
  • Italien: Type L (to versioner: 10A og 16A) 
  • Universalstik i Italien: Kan modtage C-, E-, F- og L-stikpropper

Rejser du udenfor Europa, er der også specielle stiktyper at tage højde for: 

  • USA, Mexico, Japan og Filippinerne: Type A og B 
  • Australien og New Zealand: Type I 
  • Indien og Nepal: Type C, D og M 
  • Sri Lanka: Type D, M og G 

Hold dine enheder kørende med en rejseadapter 

Hvordan sikrer du dig så, at dine enheder kan oplades, hvis du rejser til et land med anderledes stik? Løsningen er enkel: en rejseadapter. Disse adaptere kan sættes mellem din oplader og den “fremmede” kontakt og fås i forskellige udgaver og versioner. De kan købes på diverse webshops og hos elektronikforhandlere i Danmark. Hvis du allerede er ankommet til dit feriested, kan du ofte finde den rigtige adapter eller en ny oplader lokalt. 

Få overblikket over stiktyperne 

Klik på et land i vores online oversigt og se, hvilke typer stik der bruges. For at sikre, at du er godt forberedt på din næste rejse, anbefaler vi, at du tjekker stiktypen for din destination og får købt en passende rejseadapter. 

For at se de forskellige stiktyper kan du besøge vores blogindlæg

Kontakter

Links

Om VS Automatic

Hos VS Automatic går vi langt for vores kunder og holder hvad vi lover. Vi vægter de tætte og langvarige relationer til både privat- og erhvervskunder højt.

Vi spænder meget bredt og er stærke på alt fra klassiske el installationer til store komplekse installationer som f.eks. industriautomatik.

Følg pressemeddelelser fra VS Automatic

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VS Automatic

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye