Nye udbudstal: Antallet af huse til salg er nu det højeste i fem år

Del

Boligsidens nye udbudstal viser, at der ved indgangen til juni var flere boliger til salg, end der var i måneden forinden, hvilket gælder for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

For første gang siden sommeren 2019 er der nu over 36.000 huse til salg i Danmark.

Det fremgår af nye udbudstal fra Boligsiden, som konkret viser, at der ved indgangen til juni måned var 36.224 villaer og rækkehuse på markedet.

Således steg udbuddet af huse med 4,6 procent fra primo maj til primo juni, hvilket svarer til, at der er kommet mere end 1.600 flere huse at vælge imellem i perioden.

”Vi har før set en stigning i antallet af huse til salg fra maj til juni i tidligere år, men en stigning på 4,6 procent ligger i den høje ende,” konstaterer Birgit Daetz, som er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Når udbuddet stiger, skyldes det primært to ting; enten at der bliver solgt færre boliger, eller at der sættes flere boliger til salg. Vores seneste handelstal viste, at der faktisk er godt gang i hushandlen for tiden, og vi kan samtidig se, at tilstrømningen af nye huse til salg ligger på et fint niveau. Der synes altså at herske en stor sælgerlyst blandt landets husejere, hvor der løbende sker en udskiftning i udvalget af huse til salg.”

Det gælder for samtlige af landets regioner, at antallet af huse til salg er steget fra maj til juni. Den største stigning er at finde i Region Hovedstaden, hvor der nu er kommet 6,4 procent flere huse at vælge imellem.

Her kan du se tal for udviklingen i udbuddet af villaer og rækkehuse i landets kommuner

Færre lejligheder til salg i København

Ved indgangen til juni var der i alt 7.891 ejerlejligheder til salg på landsplan, som er én procent flere, end der var til salg i måneden forinden.

Stigningen i lejlighedsudbuddet er primært drevet af Aarhus, Odense og Aalborg kommuner, hvor der er kommet henholdsvis 3,3 procent, 3,1 procent og 1,2 procent flere ejerlejligheder til salg.

Anderledes ser det ud i Københavns Kommune, som har landets største marked for ejerlejligheder. Her var der 1.852 lejligheder til salg i starten af juni, som er 5,1 procent færre, end der var til salg i starten af maj.

”Det tyder på, at der er rift om de lejligheder, der sættes til salg i København, hvor vi i den seneste tid både har set stigende priser og flere handler. Men udbuddet følger tilsyneladende ikke trop med den store efterspørgsel på ejerlejligheder i København, og primært derfor ser vi et fald i udbuddet,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Det er bemærkelsesværdigt, da mange forventede, at aktiviteten ville dale betydeligt og i en længere periode som konsekvens af, at boligskatterne nu hovedsageligt er steget for ejerlejligheder i København. Men mod forventning synes der allerede at være godt gang i det københavnske ejerlejlighedsmarked igen.”

Stor årlig stigning i sommerhusudbuddet

Sommerhuskøberne havde ved indgangen til juni måned 6.612 sommerhuse at vælge imellem. Det er 7,2 procent flere sommerhuse i udbud sammenlignet med for en måned siden.

Og sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er der nu væsentligt flere valgmuligheder på sommerhusmarkedet. Således er sommerhusudbuddet steget med 36,7 procent siden primo juni sidste år, hvilket svarer til knap 1.800 flere sommerhuse på markedet.

”Generelt er der flere boliger til salg nu, end der var samme tidspunkt sidste år. Og det skyldes især, at der i dag er en større sælgerlyst. For sommerhusene specifikt handler det også om, at der løbende er faldet mere ro på markedet, hvor tempoet nu i højere grad minder om tiden fra før de hæsblæsende coronaår.”

Udvikling i antallet af boliger til salg:

Region

Antal boliger til salg primo juni 2024

Månedlig ændring

Årlig ændring

Villaer og rækkehuse

                              36.224

4,6%

16,9%

Ejerlejligheder

                                 7.891

1,0%

16,5%

Sommerhuse

                                 6.612

7,2%

36,7%

Kilde: Boligsiden

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download
Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download
Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye