Kvanteindustrien samles for første gang til Quantum Industry Day

Del

Erhvervsministeriet og Danish Quantum Community samler det danske kvantemiljø til Quantum Industry Day for at udforske potentialerne i kvanteteknologi.

Kvanteteknologier er i rivende udvikling med potentialet til at revolutionere en lang række sektorer og brancher.

I fremtiden vil teknologien kunne bruges til alt fra at udvikle ny medicin, over ultrasikker kommunikation til forbedret sporing af ubåde, droner, fly og køretøjer. For at sætte fokus på potentialerne og samle kvantemiljøet og industrien, har Erhvervsministeriet og Danish Quantum Community i dag inviteret til Quantum Industry Day.

Erhvervsminister Morten Bødskov:
”Med store geopolitiske spændinger og krig i Europa skal vi sørge for at sikre vores styrkepositioner og værne om vores sikkerhed. Derfor skal vi styrke de danske virksomheder, der kan gøre potentialerne i kvanteknologien til nye, danske erhvervseventyr. Vi skal gribe potentialet og få alle gode kræfter i spil, så vi kan gøre Danmark til en endnu stærkere kvantenation. Det er netop det vi gør i dag ved at samles til Quantum Industry Day.”

Formand for Danish Quantum Community Jan W. Thomsen:
”Med udgangspunkt i Danmarks styrkeposition inden for kvanteforskning, nationale strategier samt store investeringer har vi en enestående mulighed for at bringe danske virksomheder i en konkurrencemæssig fordelagtig position. Quantum Industry Day bidrager yderligere til at styrke både de nationale forhold og de internationale relationer samt investeringer, som dansk kvanteteknologi tilbyder. Dette er et tydeligt eksempel på, hvordan Danmark bredt bakker op om at sætte en højteknologisk, videnskabelig og talentmæssig dagsorden i international klasse til fordel for danske virksomheder og udenlandske investeringer.”

På dagen vil repræsentanter fra kvantemiljøet stille skarpt på de kommercielle potentialer ved den ny teknologi, og den første årgang af NATO DIANA startups vil præsentere deres projekter. Endelig deler tre iværksættere og ledere deres erfaringer med overgangen fra kvanteforskning til etablering og drift af en kvantevirksomhed.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen inviterer til præsentation af strategi for iværksætteri11.6.2024 15:03:38 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til præsentation af regeringens strategi for dansk iværksætteri med erhvervsminister Morten Bødskov, økonomiminister Stephanie Lose, kulturminister Jakob Engell-Schmidt og skatteminister Jeppe Bruus. Danske iværksættere kæmper hver dag for, at netop deres virksomhed skal blive en succes. Det er den iderigdom og virkelyst, Danmark lever af. Men vilkårene for danske iværksættere trænger til et massivt løft, og regeringen præsenterer derfor en iværksætterstrategi, der skal give milliardboost til iværksætteri. Tid: Onsdag 12. juni kl 09:30. Pressen inviteres til at ankomme fra kl 09:00. Der vil være mulighed for bilaterale interviews efter pressemødet. Sted: Proviantsalen i Folketinget. Der er indgang fra Proviantgården, hvor man skal gennem sikkerhedstjek. Kom derfor gerne i god tid. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye