NRGi

NRGi opkøber EnergySolution

Del

Den markante efterspørgsel efter ESG-rådgivning og energioptimering har fået NRGi til at opkøbe virksomheden EnergySolution. Målet er at styrke NRGi’s position som landsdækkende aktør inden for energirådgivning til det offentlige og erhvervslivet.

Hans Jørgen Lorenzen, direktør i NRGi.
Hans Jørgen Lorenzen, direktør i NRGi. Copyright: NRGi

Den grønne omstilling står højt på dagsordenen hos mange af landets virksomheder, som i disse år bliver mødt af skærpede EU-direktiver og nye lovkrav om rapportering af deres bæredygtige tiltag. Hos energi- og rådgivningsvirksomheden NRGi mærker man også den stigende efterspørgsel efter ekspertise inden for energioptimering fra både små og mellemstore virksomheder samt nogle af landets største selskaber. 

For at imødekomme den voksende interesse for energioptimering har NRGi opkøbt EnergySolution, en virksomhed, der er kendt for sine stærke kompetencer inden for rådgivning om proces- og energioptimering og ESG-agendaen. 

Større rådgivningskapacitet

Ifølge Hans Jørgen Lorenzen, direktør i NRGi, vil tilgangen af erfarne kræfter fra EnergySolution gøre det muligt for NRGi at hjælpe endnu flere virksomheder med at identificere og realisere energibesparende projekter. 

”Vi glæder os til, at EnergySolution bliver en del af NRGi-koncernen. Det er en virksomhed, der alle dage har haft et stort fokus på den grønne omstilling, hvilket matcher vores værdier og ambitioner om at accelerere den grønne omstilling. Det er også en virksomhed, der er anerkendt i branchen for sine stærke faglige kompetencer og gode relationer til kunderne,” lyder det fra Hans Jørgen Lorenzen, som tilføjer:

”Det kræver viden og handling at indfri potentialer for grøn omstilling og økonomiske besparelser, og den opgave har EnergySolution løftet med stor succes og engagement. Ikke mindst i kraft af deres evne til at forstå og tage udgangspunkt i virksomhedernes kerneforretning, når de bl.a. hjælper dem med at optimere deres processer og energiforbrug.” 

Stærke kompetencer inden for ESG

Med opkøbet af EnergySolution overtager NRGi også en række medarbejdere, der har specialiseret sig i ESG og bæredygtighed. En disciplin inden for energirådgivning, der bliver stadig vigtigere på grund af ny lovgivning og EU-direktiver.

”Der er ingen tvivl om, at hele ESG-området får stadig større indflydelse, og med opkøbet af EnergySolution styrker vi vores kompetencer inden for dette felt. Det er en gevinst for os og for vores kunder, da vi nu kan tilbyde endnu mere omfattende og specialiserede ydelser,” siger Hans Jørgen Lorenzen. 

En del af noget større

Hos EnergySolution er man også tilfreds med salget til NRGi. Det fortæller Martin Raaby Skou, der grundlagde EnergySolution i 2012.

”Vi er grundlagt på ambitionen om den grønne omstilling; længe før det for alvor blev italesat. Ved at blive en del af noget større, får vi muligheden for at accelerere denne omstilling i langt højere grad, end vi kunne før. Og samtidig har det været afgørende for mig, at NRGi er en dansk virksomhed baseret på gode, sunde værdier,” siger Martin Raaby Skou.  

Michael Reventlow-Mourier, der er adm. direktør og medejer af EnergySolution, supplerer.

”Forretningsmæssigt er det en klar fordel med den tyngde, som NRGi har, kombineret med en lang række komplementære værditilbud, som vores kunder vil få stor fordel af. Og så er det en stor fordel, at vores ledelse og medarbejdere får en væsentlig tyngde i den nye organisation. Det glæder jeg mig meget til,” lyder det afsluttende fra Michael Reventlow-Mourier.

Kontakter

Billeder

Om NRGi

NRGi er en landsdækkende energi- og rådgivningskoncern. Vi er også et forbrugerejet andelsselskab, der er ejet af 235.000 andelshavere, og består af 1.600 kompetente og engagerede medarbejdere, som med både hænder og viden bidrager til et grønnere og et mere velfungerende Danmark - på kort og på lang sigt. 

Følg pressemeddelelser fra NRGi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NRGi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye