Billund Lufthavn

Udenlandske rejsende kigger mod Billund Lufthavn

Del

I 2024 er mere end en tredjedel af de rejsende i Billund Lufthavn udenlandske turister. Luftfragten vækstede i maj som de foregående måneder tocifret, mens passagertrafikken oplevede bedre belægning end samme måned sidste år.

Mere end 1 ud af 3 af de rejsende i Billund Lufthavn er inbound
Mere end 1 ud af 3 af de rejsende i Billund Lufthavn er inbound

Sommeren lurer rundt om hjørnet, og det kan både passagerer og personale mærke i Vestdanmarks internationale lufthavn. Terminalen er fyldt med smilende gæster, der forventningsfuldt skal igennem security og starte deres ferie. I maj gik 381.827 passagerer igennem Billund Lufthavn, hvilket er 0,6 procent færre end maj 2023. Til trods for at passagertallet er på niveau med sidste år, kunne lufthavnen i maj konstatere en bedre belægning på flyvemaskinerne end samme måned året før. Det glæder adm. direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund:

–Vi kan se, at selvom vi har færre fly end samme tid sidste år, er belægningen højere, og derfor ender vi på et niveau, der ligner maj 2023. Nu går vi ind i højsæsonen, hvor det er svært at forudse aktiviteten, da forbrugernes tendens lige nu er at købe billetter i sidste øjeblik. Vi ser ind i en sommer, hvor billetpriserne er lave - også i juli og august. Det er et marked, hvor man nemt kan finde en billig flyrejse, og det giver de rejsende gode muligheder for at finde attraktive rejser fra Billund i højsæsonen, siger Jan Hessellund.

Billund får flere udenlandske turister

Turismen fra udlandet går godt i Billund Lufthavn. Siden 2022 har lufthavnen oplevet en opadgående kurve med de såkaldte ’inbound’-turister, der flyver til Billund. Sammenlignes 2022 med 2023 er der næsten tale om en fordobling. Indtil videre i 2024 udgør udenlandske turister cirka 36 procent af trafikken i lufthavnen. Væksten i inbound-trafik indikerer en stigende interesse fra internationale rejsende og understøtter Billund Lufthavns position som en vigtig indgangsport til Vestdanmark.

–Det er en udvikling, vi er meget stolte af. Vi arbejder for at vise udlandet, at vi har meget at byde på i Vestdanmark, så det er positivt, at udenlandske turister får øjnene op for vores landsdel som destination. Vi kigger ind i en sommer, hvor vi får lov til at byde endnu flere udenlandske turister velkommen i Billund Lufthavn, og det glæder vi os rigtig meget til, siger adm. direktør Jan Hessellund.

Luftfragt i Billund er foran markedet

Billund Lufthavns cargooperation har i denne måned fortsat den positive udvikling. Der blev i maj håndteret 7.805 tons, som er 27 procent mere end samme måned sidste år. Kapaciteten på globalt plan er den samme som på dette tidspunkt sidste år, mens der er kommet en større volumen af gods. Det betyder, at den globale rate er steget, og at markedet generelt har det godt. Det globale luftfragtsmarked er vækstet 9 procent siden samme tid sidste år, hvilket vidner om, at Billund ikke blot følger markedet, men slår det.

–Luftfragt vækster globalt, og vi er glade for at bidrage positivt til statistikken og få en masse tons cargo gennem Billund. Vi kan igen rapportere tocifret vækst, hvilket har været en konsekvent tendens gennem hele året. Den stabile stigning vidner om vores stærke position i markedet og evnen til at imødekomme den stigende efterspørgsel på fragtservices, siger adm. direktør Jan Hessellund.

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Vestdanmarks internationale lufthavn: Vi skal blive endnu dygtigere i 202422.4.2024 14:01:23 CEST | Pressemeddelelse

Årsrapport 2023: Billund Lufthavn slog alle tiders passagerrekord i 2023 og vækstede med syv procent. Dermed gik knap fire millioner rejsende gennem terminalbygningen. Målsætningen for 2024 er en tangering af den rekord – det forudsætter imidlertid at rejselysten hos danskerne og udenlandske turister fortsætter. Samtidig skal lufthavnens evne til kontinuerligt at tilpasse sig en forandret konkurrencesituation styrkes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye