Ny undersøgelse: Gode vilkår trumfer lønnen

Del

Virksomhederne i det tekniske erhvervsliv fokuserer i højere grad godt arbejdsmiljø og fællesskab på arbejdspladsen frem for løn i jagten at få medarbejderne til at blive i virksomheden. Det viser ny undersøgelse blandt TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemmer.

Besvarelserne fra medlemsundersøgelsen viser, at flere vurderer arbejdsmiljø og gode kolleger over lønnen, når det handler om at få medarbejderne til at blive i virksomheden.
Besvarelserne fra medlemsundersøgelsen viser, at flere vurderer arbejdsmiljø og gode kolleger over lønnen, når det handler om at få medarbejderne til at blive i virksomheden.

Når virksomhederne arbejder for at tiltrække gode medarbejdere og få dem til at blive i virksomhederne, så handler det i højere grad om godt arbejdsmiljø, gode kolleger og fællesskab, mens løn, pension og bonusser først kommer ind på en tredjeplads.

Det viser en ny undersøgelse, som TEKNIQ Arbejdsgiverne har lavet blandt sine medlemsvirksomheder i det tekniske erhvervsliv.  

- Ofte bliver der tegnet et fejlagtigt billede af høj løn er lig med arbejdsglæde. Men faktum er, at meningsfulde opgaver, gode kollegaer og godt arbejdsmiljø er helt centralt for at holde på medarbejdere og rekruttere nye kollegaer. Det er særligt vigtigt i det tekniske erhvervsliv, hvor medarbejderne er meget attraktive også for andre brancher, siger Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Udfordringen fortsætter: Øg arbejdsudbuddet

Undersøgelsen fremhæver også, at halvdelen af medlemmerne forventer, at rekruttering af medarbejdere vil være lige så udfordrende de kommende to år, som det er i dag. 27 procent forventer, at det bliver sværere, mens kun 12 procent forventer, at det bliver lettere at skaffe kvalificerede medarbejdere.

Af samme årsag vil virksomhederne i høj grad prioritere at ansætte flere lærlinge og øge indsatsen for at fastholde nuværende medarbejdere. Men samtidig svarer godt hver tredje, at de kan komme til at sige nej til potentielle ordrer.

- Store årgange er på vej på pension, så selvom det tekniske erhvervsliv uddanner mange lærlinge, så kan det ikke stå alene. Det er helt afgørende at øge arbejdsudbuddet og for eksempel give seniorer bedre fordel af at blive længere på arbejdsmarkedet og gøre det nemmere for virksomhederne at rekruttere internationalt. Det kræver et opgør med bureaukratiet, som desværre præger rekrutteringen af udenlandske kollegaer, siger Maria Schougaard Berntsen.

Læs mere om arbejdskraftsundersøgelsen 

Kontakter

Billeder

Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Links

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ny analyse: Elektrikere og vvs’ere er markant underforsikrede25.6.2024 08:07:55 CEST | Pressemeddelelse

En alt for høj pris for en helt utilstrækkelig forsikring - særligt ved tab af erhvervsevne og tiden frem mod førtidspension. Det er den korte konklusion i en ny analyse fra BEDSTpension, der har undersøgt den pensionsordning, som elektrikere, blikkenslagere og vvs’ere har via deres overenskomst i PensionDanmark og Industriens Pension. Tiden er løbet fra ufleksible pensionsordninger, der ikke tager højde for lønudvikling og individuelle hensyn, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye