Norlys

Maj satte rekord i negative elpriser

Del

De mange solskinstimer har været afgørende for, at vi har set rekordmange timer med negative elpriser i maj i år.

Det gode solskinsvejr har givet de danske elkunder god grund til at smile i maj. I løbet af måneden har der nemlig været henholdsvis 75 og 59 timer i Vest- og Østdanmark med negative elpriser. Det betyder, at der samlet for de to elprisområder har været i alt 134 timer, hvor elkunderne har fået penge for at bruge strøm, når man kigger på den rene elpris. Og det er ny rekord.

- Vi ved, at mange af vores kunder følger elpriserne tæt, og udviklingen i maj understreger da også, at der kan være rigtig god grund til at gøre det. Det er både godt for pengepungen og den grønne omstilling, hvis man planlægger sit forbrug til de timer, hvor der er meget sol og vind, og elprisen dermed er lav, siger Mads Brøgger, der er direktør for Norlys’ energiforretning.

Vi skal tilbage til oktober sidste år for at finde den hidtidige månedsrekord. Her var der samlet 125 timer med negative elpriser.

Når maj har været så gavmild med negative elpriser, skyldes det blandt andet det flotte forårsvejr. Der kommer nemlig mere og mere vind- og solenergi i energisystemet, og samtidig er det danske elnet i højere grad blevet forbundet til de europæiske elnet, hvor især Tyskland og Holland har udbygget solenergi i de seneste år.

- Det kommer os til gode, når vi har haft så mange solskinstimer, som det er tilfældet i maj. Samtidig har elforbruget ligget lavt i maj, fordi der har været varmt nok til, at vi ikke har brugt strøm til opvarmning, men heller ikke så varmt, at vi har skullet bruge nedkøling. Så der har på mange måder været et ’sweet spot’ her i maj, siger Mads Brøgger.

Tendensen med negative elpriser fortsætter her i begyndelsen af juni. I både Vest- og Østdanmark var der søndag flere timer med negative elpriser.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at oveni den rene elpris kommer den statslige elafgift, eltarif til statslige Energinet, abonnementer, spottillæg, moms og nettarif til det lokale elnetselskab. Tarifferne kan også svinge fra time til time alt efter, hvilken tarifmodel de enkelte selskaber bruger.

Nøgleord

Kontakter

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern. Vi er ejet af flere end 800.000 andelshavere og leverer energi, ladestandere, tv, internet, og mobiltelefoni til danskerne.

Vi ejer landets største elnet, landets største fibernet og via vores ejerskab af Telia Danmark halvdelen af landets største mobilnet. Derudover ejer vi aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading og den grønne, cirkulære industripark Greenlab, samt halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Vores 4.600 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København kæmper for et grønt og digitalt Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye