Mobility Denmark

Ny milepæl: Hver anden nye bil i maj var en elbil

Del

Det danske elbilsalg nåede en ny milepæl i maj 2024, hvor halvdelen af de nye biler var elbiler. Elbilsalget i øjeblikket i markant vækst.

Maj måned bød på 14.572 nyregistrerede biler, hvilket er en stigning på 4 procent sammenlignet med maj 2023. Det er endnu en måned med fremgang, og det betyder, at bilsalget år til dato er ca. på samme niveau som sidste år.

Vi kan se, at danskerne lige nu har stor appetit på nye biler, for der var igen i maj måned fart på bilsalget. Det er positivt, at 2024 kan holde trit med 2023, og vi spår, at 2024 bliver et godt bilår” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Halvdelen er elbiler

I maj steg antallet af nye elbiler med 63 procent sammenlignet med maj sidste år. Der blev registreret 7241 elbiler og de udgjorde dermed 50 procent af de nyindregistrerede biler. Det er en markant stigning i elbilandelen på 17,9 procentpoint fra maj 2023 og dermed et skridt i den rigtige retning mod en grønnere, dansk bilpark.

Elbilerne fylder markant mere i bilsalget, og den grønne omstilling af bilparken er i fuld gang. Samtidig må det ikke blive en sovepude - for omstillingen til elbiler kræver de rigtige politiske forudsætninger. Blandt andet er det helt afgørende for elbilernes indtog, at afgifterne holdes i ro,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Top 10 modeller i maj 2024

Mærke Model Antal
Volkswagen ID.4 702
Tesla Model Y 576
Volvo EX30 559
Audi Q4 e-tron 542
Tesla Model 3 487
Audi Q2 307
Volkswagen ID.3 296
Mercedes-Benz EQA 283
Audi A4 278
Toyota bZ4X 266

De Danske Bilimportører udsender hver måned en pressemeddelelse om bilsalget i Danmark på baggrund af data fra bilstatistik.dk

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi varetager bilbranchens interesser over for politikere, myndigheder og den danske befolkning, mens vi holder samfundet opdateret ved hjælp af relevant data og information.

Følg pressemeddelelser fra Mobility Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mobility Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye