Hjerteforeningen

Glæde i Hjerteforeningen: H.M. Dronningen fortsætter som protektor

Del

H.M. Dronningen fortsætter sit protektorat for Hjerteforeningen, og det vækker stor glæde.

H.M. Dronningen fortsætter som protektor for Hjerteforeningen. Her ses hun til legatuddeling på Hotel d'Angleterre.
H.M. Dronningen fortsætter som protektor for Hjerteforeningen. Her ses hun til legatuddeling på Hotel d'Angleterre. Foto: Jacob Kjerumgaard

Kongehuset har meddelt Hjerteforeningen, at H.M. Dronningen ønsker at fortsætte sit protektorat, og det er en beslutning, der vækker stor glæde.

- Vi er meget taknemmelige for og stolte over, at H.M. Dronningen har besluttet at fortsætte som protektor for Hjerteforeningen. Hun har altid udvist et hjertevarmt engagement, og vi ved, at hjertesagen altid har stået hende meget nær, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

H.M. Dronningen har siden 2005 været protektor for Hjerteforeningen. Hun har blandt andet været stærkt engageret i forskning i danskernes hjerter og har stået i spidsen for uddeling af forskningslegater ved den årlige legatuddeling på Hotel d’Angleterre.

Hun har også altid udvist udpræget omsorg for og været i øjenhøjde med hjertebørn og deres familier og har tillige været en stor fortaler for patientstøtteindsatsen, som Hjerteforeningen har etableret på hjerteafdelingerne på en lang række danske hospitaler. Hun var eksempelvis med til lanceringen af patientstøtteindsatsen på Aarhus Universitetshospital i efteråret 2022.

- Vi ved fra flere af de patienter og pårørende, som har mødt H.M. Dronningen, at de sætter stor pris på hendes dybfølte indlevelse i deres situation, og at mødet med hende har sat sine varige spor hos dem, siger Anne Kaltoft.

Også forebyggelsesindsatsen med fokus på fysisk aktivitet, sund kost og sociale relationer har altid ligget H.M. Dronningens hjerte nær, ligesom hun kontinuerligt har haft stor opmærksomhed på vigtigheden af at have hjertestartere spredt ud over hele landet, så der altid er en hjertestarter i nærheden, hvis der skulle opstå en akut situation med hjertestop.

- Vi kæmper hver dag for et liv uden hjertesygdom, og i den kamp er H.M. Dronningens opbakning og engagement af uvurderlig betydning for os. Det er med til at indgyde os fornyet styrke til at fortsætte kampen, siger Anne Kaltoft.

Langt over en halv million danskere er ramt af hjertesygdom, og hvert år kommer flere end 55.000 hjertepatienter til. Hjerte-kar-sygdom er den næsthyppigste dødsårsag i Danmark. Hvert år dør ca. 12.000 danskere af hjerte-kar-sygdom.

Nøgleord

Kontakter

PRESSENUMMER 33 66 99 30

Pressetelefonen besvares normalt på hverdage mellem kl. 9 og 17, men hvis vi ikke lige svarer, så læg meget gerne en besked eller send en mail. Så vender vi tilbage. Uden for ovennævnte tidsrum og i weekender besvares pressetelefonen også, men det kan tage lidt længere tid, inden vi vender tilbage, hvis opkaldet ikke besvares i første omgang.

Billeder

H.M. Dronningen fortsætter som protektor for Hjerteforeningen.
H.M. Dronningen fortsætter som protektor for Hjerteforeningen.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye