Røde Kors

Røde Kors byder Hans Majestæt Kongen velkommen tilbage som protektor

Del

Det er med stor glæde, at Røde Kors i Danmark modtager nyheden om, at H.M. Kong Frederik bliver protektor for organisationen

Hans Majestæt Kongen var med Røde Kors i Bangladesh i 2018, hvor besøget bl.a. gik til verdens største flygtningelejr, Cox's Bazar.
Hans Majestæt Kongen var med Røde Kors i Bangladesh i 2018, hvor besøget bl.a. gik til verdens største flygtningelejr, Cox's Bazar. Foto: Jakob Dall/Røde Kors

”Vi er meget taknemmelige for det fortsatte engagement i vores arbejde”, siger præsident for Røde Kors i Danmark, Jette Runchel.

Kongen overtog i 2018 hvervet som protektor for Røde Kors efter sin far, Prins Henrik, og har altid vist stor interesse for organisationens arbejde, fortæller præsident for Røde Kors i Danmark, Jette Runchel: 

”Uanset om det har været på besøg i vores operationer ude i verden eller til arbejdsmøder på vores landskontor, så har vi mødt en engageret og involveret majestæt. Derfor er vi meget taknemmelige for det fortsatte engagement i vores arbejde og den opmærksomhed, som Kong Frederik som protektor er med til at rette mod vores indsatser internationalt og herhjemme”, siger Jette Runchel. 

Kongen har tidligere besøgt nogle af Røde Kors’ projekter rundt omkring i verden, bl.a. i Nepal efter jordskælvet i september 2015 og i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, Cox’s Bazar, i april 2018 og har ved flere lejligheder besøgt Røde Kors’ sociale aktiviteter i Danmark. 

”Kongen og Kongehuset nyder meget stor opbakning i den danske befolkning, og det skaber stolthed og glæde hos vores 40.000 frivillige, at Kongen med sin protektion viser sin opbakning til Røde Kors i Danmark og vores indsatser til gavn for dem, der har mest brug for hjælpen”, siger Jette Runchel. 

Kontakter

Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse

Tlf:3529 9699

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Når lovgivning møder praksis - hvordan flygtninge, frivillige og sagsbehandlere navigerer mellem integration og hjemrejse13.3.2024 06:00:00 CET | Presseinvitation

Røde Kors, DRC Dansk Flygtningehjælp og Københavns Universitet holder den 18. marts konference på Christiansborg. Her præsenterer forskerne den nyeste viden om, hvordan paradigmeskiftet i dansk udlændinge- og integrationspolitik påvirker flygtninge, frivillige og sagsbehandlere. Vi spørger, hvor det stiller flygtninge og integrationen i dag, og hvordan vi styrker deres betingelser i en hverdag, der er mærket af midlertidighed og uvished.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye