Red Barnet

D-A-D, Red Barnet og Jens-Peter Brask bortauktionerer 40 kunstnerdekorerede guitarer

Del

I forbindelse med D-A-D's 40-års jubilæum har det danske rockband fået 40 kunstnere til at skabe deres helt eget værk ud af hver sin guitar. De 40 unikke guitarer udstilles den 6. til den 9. juni på Nationalmuseet og bortauktioneres til fordel for Red Barnets arbejde for de allerdårligst stillede børn i og udenfor Danmark.

Helene Elsig Dalgaard/Curated by Jens-Peter Brask

Det danske rockband D-A-D har fremstillet 40 akustiske guitarer og fået 40 danske kunstnere til at sætte deres unikke præg på hver sin guitar. Formålet med samarbejdet er at støtte Red Barnets arbejde og fejre D-A-D's store jubilæum.   

Ideen og samarbejdet er opstået mellem bandet, deres faste grafiske designer, Søren A, og kurator samt mangeårige ven, Jens-Peter Brask. Blandt de 40 kunstnere indgår navne som multikunstneren Martin Bigum, billedkunstner og fotograf Per Morten Abrahamsen og strikkedesigneren Lærke Bagger. De har fået helt frie rammer til at dekorere hver deres guitar, som på den måde er blevet til 40 unikke værker.  

Lærke Bagger, som både er stor D-A-D-fan og ambassadør for Red Barnet, siger:  

-Først tænkte jeg, at det kan jeg da ikke finde ud af! Men da jeg havde besluttet mig for at sige ja, var det den sygeste no brainer; jeg skal selvfølgelig strikke en sweater til guitaren, som skal merge mit eget og D-A-D's dna. Jeg har allerede kontaktet andre D-A-D-fans rundt i Danmark for at få inspiration til projektet.  


Guitarer udstilles på Nationalmuseet
 
De 40 originale guitar-kunstværker bliver den 6. til og med den 9. juni udstillet i Festsalen på Nationalmuseet i København. På museet kan man også opleve udstillingen “Danmark After Dark” med D-A-D som omdrejningspunkt. Efterfølgende bliver guitar-kunstværkerne solgt på en auktion på Nordens største online markedsplads Tradera. Hele overskuddet går til Red Barnets arbejde for børn i udsatte positioner i Danmark og ude i verden.  


Bandmedlemmer dekorerer også guitarer 
 
Bandets fire medlemmer vil også hver især skabe et kunstværk ud af en guitar. D-A-D's forsanger og Red Barnets ambassadør Jesper Binzer er både stolt og ydmyg over kunstprojektet:  

-Det er vildt at mærke, hvor mange der gerne vil bidrage til vores fejring. At så mange kunstnere vil bruge deres dyrebar tid på at hylde D-A-D er jo helt fantastisk. Og så er det ædle formål jo det vigtigste. Vi skal alle sammen give, hvor vi kan, siger han.  
 
Et flot bidrag til de dårligst stillede børn  
Hos Red Barnet er generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen taknemmelig over den brede opbakning til børnerettighedsorganisationens arbejde:   

-Det er inspirerende at se, hvordan D-A-D og de 40 dygtige kunstnere har fundet sammen til fordel for de børn i Danmark og i resten af verden, som har allermest brug for støtte. For desværre bliver børn særdeles hårdt ramt i en række af de store kriser, som verden er vidne til i disse år.  Derfor har vi også brug for, at vi alle står sammen om at beskytte børn i udsatte positioner. Pengene kommer til at gøre en stor forskel for børn, siger Johanne Schmidt-Nielsen.    

Fakta  
Kunstguitarerne kan ses i Festsalen på Nationalmuseet fra 6.- 9. juni 2024.   

De 40 guitarer bliver bortauktioneret på Nordens største online markedsplads Tradera.  
Det sker fra den 6. - 23. juni 2024: https://www.tradera.com/da/campaign/redbarnet  
 
Listen over de 40 kunstnere:  

Jesper, D-A-D.
Stig, D-A-D. 
Laust, D-A-D.

Cobber, D-A-D

Knud Odde  

Jakob Tolstrup  

Niels Bonde  

Bodil Binner  

Troels Sandegaard  

Martin Bigum  

Kristoffer Varming  

Anna Walther  

Cheeky 

René Holm  

Peter Birk  

Sabe

Peter Morten Abrahamsen  

Stine Hvid  

Bjørn Magnussen  

Edward Fuglø  

Ditte Ejlerskov  

Emil Staggemeier  

Lasse Centio  

Hans Oldau Krull  

Carl Krull  

Rune Lambrecht  

Coco Electra  

Maja Johanne Lauesen  

Rene Tromborg  

Olvard Olsen  

Malene Landgreen  

Hesselholdt & Mejlvang  

Timmi Mensha 

Kasper Hermann  

Agnete Bertram  

Mija Byung  

Lærke Bagger  

Mark William

Jesper Øllgaard  

Sebastian Ploug

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Red Barnet

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Ny undersøgelse om børn udsat for vold: Lyt til os, og fortæl os om vores rettigheder26.6.2024 06:01:00 CEST | Pressemeddelelse

Børn og unge udsat for vold og overgreb står i en sårbar situation, når deres sag skal behandles i kommunen. I en ny undersøgelse fortæller mange af børnene, at de oplever en utryg relation til socialrådgiveren, møder uden et klart eller forståeligt formål og manglende oplysninger om deres rettigheder. Undersøgelsen er foretaget af Epinion og er en del af projektet ’Børneliv uden vold’, som Red Barnet står bag sammen med tre partnerskabskommuner og Ole Kirk’s Fond. I Bornholms Regionskommune, Glostrup Kommune og Jammerbugt Kommune er arbejdet med at styrke børns stemmer og perspektiv i sagsbehandlingen allerede gået i gang.

Red Barnet: Langt flere drenge søger hjælp efter økonomisk afpresning med intime billeder29.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

SletDet Rådgivningen i Red Barnet har i 2023 hjulpet rekordmange børn og unge, der har været udsat for digitale krænkelser eller noget andet ubehageligt på nettet. Hvert femte rådgivningsforløb har handlet om afpresning eller trusler, og det er dermed den tematik, som har fyldt allermest i rådgivningen. Især har der været en markant stigning i antallet af drenge, der søger hjælp efter at være blevet økonomisk afpresset med intime billeder. Stigningen fortsætter i 2024.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye