Forenede Care A/S

Hjerneløbet – for alle som er berørt af hjerneskade.

Del

Det er tredje år, Hjerneløbet afholdes i Danmark. 6. juni bliver det større end nogensinde.

Hjerneløbet er for alle. Foto Hjerneløb 2023
Hjerneløbet er for alle. Foto Hjerneløb 2023

I år deltager både mennesker med erhvervet hjerneskade, der er indlagt hos Forenede Care Neuro, og andre, som har mærket hjerneskade på egen krop. Mette Iben Hjorth, der er centerchef hos Forenede Care Neuro, understreger vigtigheden af Hjerneløbet:

”Vi ønsker at skabe et inkluderende miljø, hvor mennesker med følger efter en hjerneskade kan forenes om at sætte individuelle mål og nå dem. Deres triumf ved målstregen – uanset hvordan de har deltaget – er en stærk påmindelse om, at det er muligt at overvinde store udfordringer,” siger Mette Iben Hjorth.

Dagens vigtige dagsorden bliver understreget af Klaus Hansen (V) borgmester i Ringsted Kommune, som holder en af dagens taler. En tidligere beboer på Forenede Care Neuro vil også dele sine erfaringer og tanker om livet med erhvervet hjerneskade.

”Vi husker vist alle Palle, der sidste år satte sig for at gå en kilometer, selvom han aldrig havde gået længere end 300 meter, efter han havde fået sin hjerneskade. Men det lykkedes. Han blev heppet i mål af medarbejdere fra Forenede Care Neuro og sin hustru. Det er det, løbet handler om: At sætte sig mål og kæmpe for at sejre,” siger Mette.

Det var en af Forenede Care Neuros ergoterapeuter, som opfandt Hjerneløbet. Michela Bahn drømte om et motionsløb, hvor ingen skulle føle sig udenfor. Hendes drøm om et inkluderende løb blev til virkelighed, og Hjerneløbet har siden vokset sig større.

Vi opfordrer hele familien til at deltage og være en del af denne inspirerende og livsbekræftende dag. Alle deltagere får kaffe, kage og aktiviteter sponsoreret af lokale virksomheder. Hjerneskadeforeningen har bidraget med flotte T-shirts til alle deltagere.

For mere information og tilmelding, besøg vores hjemmeside Hjerneløbet.dk – alle er velkomne!

Hjerneløbet afholdes d.  6. juni fra kl. 14.00 til 17.00 på Ringsted Stadion, Anlægsvej 15, 4100 Ringsted.

Nøgleord

Kontakter

Links

Fordi der er forskel på kvalitet

Forenede Care er specialister inden for neuro,- social- og ældreområdet.

Vores specialiserede krisecentre, plejehjem med hjemmelighed og neurorehabilitering, der flytter mennesker med erhvervet hjerneskader, har dyb faglighed til fælles.

Følg pressemeddelelser fra Forenede Care A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forenede Care A/S

Fremtidens pleje: Forenede Care og Solrød Kommune bekræfter partnerskab om Plejecenter Christians Have7.11.2023 14:08:00 CET | Pressemeddelelse

I dag blev kontrakten for samarbejdet om Plejecenter Christians Have underskrevet på borgmester Emil Blüchers (LA) kontor på Solrød Rådhus. Det danske omsorgsselskab Forenede Care overtager driften af den private del af plejecenteret i 2024. Smilene var store og der var alkoholfri champagne i glassene, da kontrakten vedrørende Plejecenter Christians Have blev underskrevet. Snakken gik især på forholdene for plejecenterets beboere, kvaliteten af maden samt trivslen for personalet. Der var også enighed om, at den næste generation af ældre stiller nye krav til en værdig pleje. Plejecenter Christians Have er Solrød Kommunes eneste plejecenter og har siden åbningen i 2003 været delt i to. Den ene halvdel driver kommunen selv, og den anden halvdel er drevet i et privat-offentligt samarbejde. Fra 1. februar 2024 overtager Forenede Care den privatdrevne del. Når Forenede Care er kommet ordentlig ind ad døren i løbet af 2024, vil borgmester, Emil Blücher gerne forbi og besøge plejecenteret, for

Forenede Care skal drive plejecenter i Solrød Kommune24.10.2023 15:34:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra 1. februar 2024 overtager det familieejede omsorgsselskab Forenede Care A/S driften af den private del af Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune. Forenede Care har vundet udbuddet om driften af den privatdrevne del af Plejecenteret Christians Have der ligger i Solrød Kommune og er kommunens eneste plejecenter. Den anden del fortsætter kommunen selv med at drive. Det var et enigt byråd, der pegede på Forenede Care. Formanden for Solrød Kommunes social-, ældre- og sundhedsudvalg, Ivar Haugaard-Hansen fortæller om valget af Forenede Care: ”Jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning. Forenede Care er i udbudsperioden kommet med en rigtig god beskrivelse af, hvordan de vil sikre den værdige, professionelle og omsorgsfulde pleje, som beboerne skal have. De har fået den bedste vurdering samlet set både i forhold til kvalitet og pris af de to bud, vi har modtaget. Der har også allerede nu været en rigtig god dialog med Forenede Care, og vi har et rigtig godt indtryk af

Fem år med specialiseret neurobehandlling har gjort en forskel i Østdanmark31.3.2023 07:59:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra seks til 20 døgnpladser: 1. april kan Forenede Care Neuro fejre fem års fødselsdag. Siden start har målsætningen været at gøre en forskel for borgeren med erhvervet hjerneskade og give dem et meningsfuldt liv. To medarbejdere, der har været med fra start, fortæller om rejsen Tilbage i 2018 startede Forenede Care Neuro ud med seks sengepladser til borgere med behov indenfor det specialiserede neuroområde. Det skete på neurocenteret Ringstedhave. Siden da har Forenede Care Neuro været i hastig udvikling og imødekommer nu dagligt et voksende behov fra særligt de sjællandske kommuner, når det kommer til rehabilitering af borgere med hjerneskade. I dag har Forenede Care Neuro hele 20 døgnpladser, fire højt specialiserede botræningspladser til unge, ambulante- og mobile forløb, ligesom centeret også fokuserer på forskning og en kursusafdeling. En af de ildsjæle, der har været med fra start, er servicemedarbejderen John Nielsen. Han kalder sig selv en slags pedel, men i løbet af en dag ha

Østdanmark opruster på neuroområdet23.1.2023 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Forenede Care Neuro skal ansætte ti nye medarbejdere herunder en neurolog, der skal styrke behandlingen af personer med hjerneskade. “Vi vil være de førende, og vi vil gøre en forskel for de her borgere,” siger centerchef I løbet af første del af 2023 vil Forenede Care Neuro, der driver neurorehabiliteringscenteret Ringstedhave, ansætte ti nye medarbejdere, herunder en neurolog, der skal styrke behandlingen og servicen af borgere med hjerneskade. Den større oprustning skyldes, at efterspørgslen efter specialiseret rehabilitering er stigende og vi oplever et behov hos både kommuner og borgere. Det fortæller Mette Iben Hjorth, der er centerchef hos Forenede Care Neuro. “De små kommuner har ikke forudsætningerne for at give specialiseret behandling, fordi det drejer sig om så relativt få borgere. Det er der Forenede Care Neuro kommer ind i billedet. Vi har ekspertisen og den afgørende viden, og så arbejder vi med det specialiserede område hver eneste dag,” udtaler centerchefen. For fem år

Danmark får bosted for unge piger og kvinder, der kæmper med psyken6.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Til oktober åbner Bostedet Vejenhus, der skal være hjem for ni unge piger og kvinder, der er særligt sårbare, og som lever med psykiske problemer såsom angst og depression Vi taler om dem, og vi hører om dem i medierne: De pressede, unge kvinder og piger, der oplever at leve i et samfund, der ofte har alt for høje og urealistiske forventninger til, hvad man som ung kan og skal gøre. Nu åbner omsorgsselskabet Forenede Care Danmarks første bosted for gruppen af piger og unge kvinder, der har brug for hjælp til at navigere i et samfund, der lige nu gør dem syge. Det er Connie Sandholm, der er centerchef på Bostedet Vejenhus, som står for etableringen af det nye bosted. Hun kommer med mere end 18 års ledererfaring fra forskellige, offentlige institutioner og bosteder, og hun mener, at der er stort behov for denne nye type bosted: “Mange unge har kringlede veje ind i psykiatrien, og når først de er kommet ind, så er de faktisk hurtigt ude igen. Vi oplever mange forældre, der kæmper med syst

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye