Hedensted Kommune

Sådan bliver du klar til Europa-Parlamentsvalget i Hedensted Kommune

Del

Søndag den 9. juni skal danskerne til stemmeurnerne. Det gælder også i Hedensted Kommune, hvor nogle borgere skal stemme et andet sted, end de er vant til. I alt fem valgsteder er blevet slået sammen med andre, mens også valgsteder er flyttet lokalt – til haller eller kommunale bygninger. Hvor den enkelte borger præcist skal stemme, kan både ses på valgkortet eller via kommunernes chatbot Muni på kommunens hjemmeside.

Forberedelserne til Europa-Parlamentsvalget er fuld gang i Hedensted Kommune.   

Her skal borgerne flere steder i kommunen stemme et andet sted, end de vant til.

Det sker fordi en håndfuld afstemningssteder er blevet lagt sammen – blandt andet pga. af stigende udfordringer med at finde tilforordnede til samtlige afstemningssteder.

- I forbindelse med EP-valget afprøver vi et lidt anderledes valgsetup. Det er der flere grunde til, blandt andet at det er blevet mere vanskeligt at finde valgtilforordnede til et så stort antal valgsteder, som vi har været vant til. Derfor forsøger vi at ramme en balance, hvor vi både tager hensyn til en række praktiske udfordringer omkring valghandlingen, og at vi selvfølgelig skal understøtte den demokratiske proces bedst muligt. Og så må vi evaluere, om det er den rigtige model fremover, siger Hedensted-borgmester Ole Vind, der i øvrigt opfordrer alle til at stemme med valget.

Konkret indebærer det, at der sker følgende væsentlige ændringer:

  • Valgstedet på Hjarnø flyttes til Glud Hallen, Sønderbakken 25B, Glud, 7130 Juelsminde
  • Valgstederne i Hvirring og Hornborg flyttes til Rask Mølle Hallerne, Hal 2, Skolebakken 1, 8763 Rask Mølle
  • Valgstedet i As flyttes til Juelsminde Hallerne, Tofteskovvej 12D, 7130 Juelsminde
  • Valgstedet i Hjortsvang flyttes til Aale-Hjortsvang Minihal, Pogensvej 5, Aale, 7160 Tørring.


Derudover er der i forhold til tidligere år i højere grad prioriteret at anvende haller og kommunale bygninger, som valgsteder end tidligere.

Det valgsted som den enkelte borger skal anvende, kan altid ses på valgkortet. Man kan også skrive sin adresse ind i kommunernes chatbot Muni og få at vide, hvor man skal stemme.

Gratis transport på valgdagen, buskørsel på Hjarnø, afgivning af brevstemmer mv.

For at understøtte en så høj valgdeltagelse som muligt, kan der bestilles en gratis flextur på valgdagen, hvis borgere ikke selv har mulighed for at transportere sig til og fra valgstedet.

Det sker ved at ringe til Midttrafik på telefon 87 40 83 00 mellem kl. 08.00 – 16.00. Telefonen er åben alle hverdage. Husk også at bestille turen retur.

På Hjarnø tilbydes desuden buskørsel til afstemningsstedet i Glud to gange på valgdagen den 9. juni 2024. En gang om formiddagen og en gang om eftermiddagen.

Borgere som interesserede i at gøre brug af denne mulighed skal kontakte Anette Ulvbjerg, Politik & Udvikling, på telefon 79755005 - senest torsdag den 6. juni 2024 kl. 10.00.

Det også muligt at afgive brevstemmer frem til 6. juni kl. 17.00.

FAKTA:

Yderligere info om afviklingen af Europa-Parlamentsvalget, herunder en komplet oversigt over valgsteder, kan findes på https://www.hedensted.dk/politik/valg-og-folkeafstemninger/europa-parlamentsvalg-2024

Kommunernes chatbok Muni kan åbnes direkte via dette link: https://chatbot.dendigitalehotline.dk/?municipalityCode=766&name=Muni&category=valg eller findes på Hedensted Kommunes sider om EP-valget på https://www.hedensted.dk/politik/valg-og-folkeafstemninger

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Det Kreative Gartneri i Stouby vinder Hedensted Erhvervs detailpris10.6.2024 08:36:23 CEST | Pressemeddelelse

En flot butik, uovertruffen service og et inspirerende øje for genbrug. Lovordene og rosen til Lærke Dahlgaard Pedersen og Det Kreative Gartneri er overvældende. Samtidig har hun formået at skabe en blomstrende forretning i Stouby, hvor hun har pustet nyt liv i byens gamle planteskole, som ellers har været lukket en årrække. Derfor vinder hun årets detailpris foran seks andre, stærke kandidater.

Efter tilsagn om millioninvesteringer: Butiksvinduerne fyldes med rekordfart i Juelsminde17.5.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere og flere butikker og restauranter åbner i øjeblikket i den lille østjyske havneby Juelsminde, der oplever stor interesse fra både erhvervsdrivende, gæster og investorer. Den forestående sommersæson og spændende udviklingsperspektiver i havne- og midtbyområdet lokker nu betydelige investeringer og gæster til byen, som er kendt for sine sandstrande og maritime miljø.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye