Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

København er klar til sommeren: Med hensyn og omtanke er der plads til alle

Del

København er klar til at tage imod de mange indbyggere og gæster, som forventes at indtage byen i sommermånederne. Kommune og Politi opfordrer i fællesskab til, at man udviser hensyn og benytter sig af de faciliteter, der stilles til rådighed rundt om i byen.

Islands Brygge
Islands Brygge Ursula Bach Københavns Kommune

Hvert år strømmer glade københavnere og gæster til byens mange grønne områder og pladser langs havnen. Det skaber til tider trængsel og et ekstra tryk i byen, som blandt andet mærkes i mængden af affald – og mængden af støj.

Hvert år gør både Københavns Kommune og Københavns Politi en ekstra indsats for dels at gøre byen klar til det store rykind og dels sørge for at byen er indbydende og med plads til alle hele sommeren igennem.

For kommunens vedkommende betyder det, at der sættes ekstra affaldscontainere op i byen, og at der skrues op for renholdet de steder, hvor der forventes mange gæster. Derudover kan man igen i år møde kommunens Godtvejrspatrulje, når den tager rundt til byens parker og grønne områder og blandt andet vejleder gæster i at rydde op efter sig selv.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) understreger vigtigheden af fælles ansvar:

”Det er fantastisk at opleve det liv, der hver sommer er i København. Der er mange glade mennesker i byen, og jeg vil derfor opfordre alle til at vise hensyn – både til hinanden og til byen omkring dem. Ryk lidt tættere sammen, når man eksempelvis slår tæppet ud i Havneparken på Islands Brygge. Skru ned for musikken og husk at tage dit affald med dig, når du går derfra. Der er plads til alle i byen, men det er altså et fælles ansvar.”

Også Københavns Politi vil være synligt til stede i bybilledet for at sikre en god sommerstemning. De opfordrer til, at man udviser hensyn, undgår unødig støj og følger de gældende regler og retningslinjer. Samarbejdet mellem Københavns Kommune og politiet skal sikre, at sommeren forløber så gnidningsfrit som muligt, og at både lokale og besøgende kan nyde alt, hvad byen har at byde på.

”Vores mål er at sørge for, at alle kan være trygge i byen. Det gælder både dem, der vil have en sjov aften, og dem der skal tidligt op på arbejde næste dag. Vi opfordrer til, at man husker den sunde fornuft og holder lyden på musikanlægget på et tåleligt niveau,” siger politidirektør Anne Tønnes.

null
Københavns Kommune

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

BORGMESTER SLÅR ALARM: UDLØB AF SÆRLOV RISIKERER AT SÆTTE EN STOPPER FOR FLERE ALMENE BOLIGER I KØBENHAVN13.6.2024 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Både på Christiansborg og Københavns Rådhus drømmer man om en blandet by, men de almene boligselskaber har på grund af prisudviklingen i byggebranchen mere end svært ved at bygge nye almene boliger, som skal hjælpe til at skabe et balanceret boligmarked i hovedstaden. Christiansborg må træde til, mener teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye