Danmarks Frie Forskningsfond

H.M. Dronningen bliver protektor for Danmarks Frie Forskningsfond

Del

Kongehuset har efter tronskiftet i januar 2024 besluttet, hvordan deres fremtidige protektioner skal være, og det er med stor glæde, at Danmarks Frie Forskningsfond byder Hendes Majestæt Dronningen velkommen som protektor.

Den kongelige familie varetager protektioner og æreshverv for en lang række organisationer og foreninger, der spænder over en bred vifte af områder som erhverv, kultur, sport, bæredygtighed og sociale formål.

Hendes Majestæt Dronningen har som Kronprinsesse været protektor for Forskningens Døgn og Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, og samtidig har hun gennem en årrække været tilknyttet EliteForsk-prisuddelingen. Fra maj 2024 er hun protektor for Danmarks Frie Forskningsfond.

”H.M. Dronningen har igennem en årrække vist stor interesse i forskningens verden, og vi er stolte af, at H.M. Dronningen ønsker at være protektor for Danmarks Frie Forskningsfond. Det er en anerkendelse af vigtigheden af et stærkt dansk forskningsmiljø og betydningen af fri forskning for vores samfund,” siger Søren Serritzlew, bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund er også glad for H.M. Dronningens ønske om at bakke op om den frie forskning:

”I et videnssamfund som det danske er det af afgørende betydning, at den frie forskning har de bedste betingelser for at omsætte originale ideer til banebrydende forskning til gavn for Danmark. Derfor er jeg utrolig glad for, at H.M. Dronningen ønsker at bakke op om den frie forskning som protektor for Danmarks Frie Forskningsfond. Det er en stor anerkendelse af både forskningen og de forskere, som med deres nysgerrighed og originalitet er med til at forandre og forbedre den verden, vi lever i".

Kontakter

Om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den nybrudskabende forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder. Fonden uddeler også hvert år tematiske midler til politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond støtter nyskabende forskning og videnskabelig udvikling med 10,4 millioner kroner20.12.2023 06:10:00 CET | Pressemeddelelse

Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt bevillinger til 30 forskningsprojekter, tidsskrifter, netværk og udenlandske forskningsophold. Midlerne er fordelt på fire forskellige virkemidler og skal fremme videnskabelig nytænkning, styrke samarbejdet mellem danske og internationale forskningsmiljøer, styrke udbredelsen af humanistisk forskning, samt støtte talentfulde studerende.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye