DLG Group vil samle fødevareindustrien om regenerativt landbrug
Som Danmarks største leverandør af afgrøder til fødevareindustrien vil DLG Group modne markedet for regenerativt dyrkede afgrøder. Der er allerede tegnet aftaler med landmænd om dyrkning af maltbyg efter regenerative principper, men flere led i værdikæden skal med, for at udviklingen kan accelereres. Derfor inviterer DLG Group nu aktører fra fødevareindustrien til debat om emnet.
I første omgang drejer det sig om aftaler på 100 hektar maltbyg, der er dyrket efter regenerative principper såsom minimal jordbearbejdning, ingen brug af insekticider og mindre brug af handelsgødning.
”Vi ser muligheder i regenerativt landbrug, og derfor har vi lavet de første aftaler med landmændene om af aftage afgrøderne. Virkeligheden er dog, at der på nuværende tidspunkt ikke er et stort marked, hvor landmanden kan få en merpris, for den varer, der er dyrket regenerativt, som er forbundet med større risiko. Det skal vi selvfølgelig finde en løsning på i fællesskab. Vi sætter os gerne i førersædet og vil derfor invitere aktører på tværs af fødevareindustrien til dialog om, hvordan vi kan accelerere udbredelsen af regenerativt landbrug,” siger Jakob Lave, direktør for bæredygtig forretningsudvikling i DLG Group.
Dyrkning efter regenerative principper har flere gode egenskaber. Blandt andet kan det styrke biodiversiteten, binde mere CO2 i jorden og mindske brugen af planteværn og gødning. Til gengæld kræver det investeringer og uddannelse af landmanden at komme i gang, og der vil være større usikkerhed om udbytter, fordi der tilføres færre næringsstoffer og bruges mindre planteværn. Det ændrer dog ikke på, at der er en bevægelse i gang både på europæisk og globalt plan, som DLG Group ønsker at tage del i.
”Regenerative principper er en ny måde at drive landbrug på, og vi ser det som en vigtig del af den transformation, sektoren står midt i. Vores ejere og kunder kigger hele tiden på, hvordan de kan udvikle deres virksomhed i en mere bæredygtig retning, så det er helt naturligt, at vi er med til at modne markedet,” siger Jakob Lave.
Flere fødevareproducenter skal med på vognen
Ifølge Jakob Lave er det vigtigt, at næste led i værdikæden ligeledes ser mulighederne i at aftage varer, som er dyrket ud fra regenerative principper. I øjeblikket er det bryggerier og malterier, der er længst fremme i at efterspørge råvarer, der er dyrket regenerativt, men flere virksomheder skal med, for at det kan skabe værdi og volumen for landbruget.
”Den her måde at tilgå planteavl på strækker sig langt udover én afgrøde. Derfor er det vigtigt, at vi får opbygget et samarbejde mellem forskellige aktører, så vi kan accelerere udviklingen. Planteavlerne skal stadig have markplanerne til at gå op, så vi har brug for, at der også kommer efterspørgsel på blandt andet brødhvede, raps og grynhavre, der er dyrket regenerativt,” siger Jakob Lave.
Nøgleord
Kontakter
DLG’s pressevagt
Tlf:+45 2835 1044www.dlg.dk/Om-DLG/PresseBilleder
Links
Om DLG
DLG-koncernen er et andelsselskab ejet af 25.000 danske landmænd. Selvom vores rødder er danske, har vi et globalt udsyn. Fra at vi tidligere udelukkende opererede i Danmark er DLG-koncernen vokset markant gennem de seneste 20 år og er nu en af de førende europæiske virksomheder inden for fødevarer, energi og byggematerialer med kontorer i 18 lande.
I 2023 havde DLG-koncernen en omsætning på 67 mia. kr., hvilket gør os til en af Danmarks største virksomheder målt på omsætning. Cirka 65 % af vores omsætning genereres i Tyskland, som er vores største marked.
Følg pressemeddelelser fra DLG Group
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DLG Group
DLG efterlyser planteavlere, der ønsker at dyrke regenerativt14.11.2024 11:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mængderne af regenerativt dyrkede afgrøder skal vokse markant i de kommende år. Derfor opfordrer DLG flere planteavlere til at undersøge muligheden for at dyrke markerne efter regenerative principper. Forhåbningen er, at der allerede sker en betydelig udvikling i omlagte arealer frem mod høsten 2025.
Peter Giørtz-Carlsen bliver ny Group CEO i DLG Group30.10.2024 11:15:00 CET | Pressemeddelelse
DLG’s bestyrelse har udnævnt Peter Giørtz-Carlsen som Group CEO. Han tiltræder i løbet af januar 2025.
Stort solcelleprojekt sikrer lavere klimaaftryk fra DLG’s foderproduktion12.9.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Mere end 15.000 kvadratmeter solceller fordelt på fire lokationer skal bidrage til, at DLG’s foder produceres med et lavere klimaaftryk. Når anlæggene i Skave, Tjele, Vrå og Bårse står færdige, vil grøn strøm dække op mod 80% af de fire fabrikkers årlige elforbrug.
DLG giver sin analyse af høsten 20249.9.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vækstsæsonen fra efteråret 2023 og langt ind i foråret i år kan for den danske høst især beskrives som ”regnfuld”. Men hvordan blev høsten 2024 så? Vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG, Mogens Frederiksen giver hermed sin analyse af årets høst i et dansk og europæisk perspektiv.
ForFarmers og DLG forener kræfterne i den tyske foderbranche4.9.2024 07:46:43 CEST | Pressemeddelelse
ForFarmers og Team Agrar, der er en del af DLG-koncernen, har indgået aftale om at sammenlægge deres foderaktiviteter i Tyskland. Joint venturet, der kommer til at bære navnet ForFarmers Team Agrar, får en omfattende foderportefølje. Aftalen er betinget af de relevante myndigheders godkendelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum