Mobility Denmark

Ny dokumentar understreger behov for licensordning for leasingselskaber

Del

Den nye TV2-dokumentar, 'Den sorte svane', illustrerer store problemer med snyd og fusk i dele af leasingbranchen. Det viser, at der er akut behov for en licensordning for leasingselskaber, der kan rydde op i de brodne kar.

TV2-dokumentaren, 'Den sorte svane', viser hvordan advokater, bandekriminelle og lyssky leasingselskaber arbejder sammen om omfattende og alvorlig kriminalitet, og det kalder blandt andet akut på en licensordning for leasingselskaber. Det er budskabet fra De Danske Bilimportører, der bakker op om Regeringens bandepakke fra sidste år, som indeholdt flere gode initiativer. 

”Politikerne har længe vidst, at leasingselskaber bruges af rocker-bande miljøer til svindel. Det har stået i adskillelige rapporter fra Politiet, og branchen har længe forsøgt at råbe op om problemet. Vi mangler at se konkrete initiativer, der effektivt lukker ned for disse aktiviteter, som fx en licensordning for leasingselskaber” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører. 

Regeringen har varslet, at man vil se på en licensordning for leasingselskaber, men har endnu ikke fremsendt forslag til, hvordan licensordningen skal skrues sammen. De Danske Bilimportører anbefaler, at licensordningen bruger alle de virkemidler der skal til, for at holde kriminelle ude af branchen. Vigtige dele hertil er skærpede kapitalkrav, skærpede tilsynskrav og en fit and proper vurdering for bestyrelse og direktion.  

Det er naturligt, at der stilles krav til leasingselskaber på samme måde, som der stilles krav til banker og pengeinstitutter, så alle og enhver ikke bare uden videre kan oprette et leasingselskab. Licensordningen kan sættes sammen på flere måder, men det vigtigste er, at barren sættes højt, så der bliver ryddet ud i alle de brodne kar,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.   

De Danske Bilimportører opfordrer Regeringen til at komme i gang, så vi kan få ryddet ud i de fordækte selskaber, som ødelægger det for resten af branchen. 

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsen bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Nøgleord

Kontakter

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi varetager bilbranchens interesser over for politikere, myndigheder og den danske befolkning, mens vi holder samfundet opdateret ved hjælp af relevant data og information.

Følg pressemeddelelser fra Mobility Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mobility Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye