Danmarks Idrætsforbund

Moderne forvandling: Skolen ved Søerne får nyt idrætsliv

Del

Frederiksberg har på Skolen ved Søerne fået en moderne idrætsfacilitet i en kommune, hvor der er hård kamp om kvadratmeterne. Forvandlingen er en del af DIF, Dansk Skoleidræt og Lokale og Anlægsfondens indsats ’Gamle gymnastiksale - nye muligheder’.

Eleverne tog godt imod de nye rammer ved indvielsen 29. maj.
Eleverne tog godt imod de nye rammer ved indvielsen 29. maj.

Frederiksberg er Nordeuropas tættest befolkede kommune, så det gælder om at udnytte hver kvadratmeter på bedste vis. Det har været overskriften for den netop færdige modernisering af Skolen ved Søernes gamle gymnastiksal.

Salen er i et samspil mellem kommunen, Lokale og Anlægsfonden, DIF (Danmarks Idrætsforbund) og Dansk Skoleidræt omdannet, så den i højere grad både kan rumme undervisning, frikvarter og SFO og samtidig i eftermiddags- og aftentimerne være et attraktivt mødested for lokale idrætsforeninger. I den forbindelse udtaler Frederiksberg Kommunes Borgmester Michael Vindfeldt:

”Jeg er utroligt glad for, at elever og medarbejdere på skolen får bedre rammer for fysisk udfoldelse i dagtimerne, samtidig med at salen kommer til at gøre en kæmpe forskel for den organiserede idræt i aftentimerne. Det er godt eksempel på, hvordan vi udvikler byen i fællesskab, så vi får mest muligt ud af vores idrætsfaciliteter.”

Moderne sal i historisk bygning
Det har været en præmis for moderniseringen af Skolen ved Søerne, at de gamle muligheder er blevet bevaret, samtidig med at der er tilføjet helt nye muligheder både under og efter skoletid.

”Vi håber, at både skolen og det lokale foreningsliv får glæde af de nye rammer i mange år. Den nye sal er et eksempel på, hvordan vi med omtanke for både miljø og økonomi kan opdatere en klassisk gymnastiksal, så den bliver tidssvarende og kan rumme mange flere idrætsaktiviteter,” siger DIF-formand Hans Natorp på vegne af partnerskabet.

De arkitektoniske greb er blandt andet:

  • Der er tilføjet et motorikelement, der giver nye og bedre muligheder for gymnastisk med de yngste børn.
  • Den gamle balkon er genskabt, og det giver muligheder for bl.a., at forældre kan være i salen og følge med, når deres børn er til gymnastik. I stedet for at sidde på rad og række og vente i et kedeligt omklædningsrum.
  • Der er tilføjet en spejlvæg, der giver bedre muligheder for både dans, kampsport og gymnastik.
  • Og endelig er skabt et baglokale med bl.a. boksesække og klatrevæg.

Skolen ved Søerne er blandt de fem gymnastiksale rundt i landet, der får en kærlig hånd i projektet ”Gamle gymnastiksale – nye muligheder’.

Fakta
Kampagnen "Gamle Gymnastiksale – Nye Muligheder" blev igangsat i 2020 af Lokale og Anlægsfonden, Dansk Skoleidræt og Danmarks Idrætsforbund, og har til formål at forbedre kvaliteten af en række folkeskolers gymnastiksale landet over. Initiativet har også fokus på at fremme en kulturændring omkring brugen af gymnastiksale landet over med fokus på bæredygtighed, udnyttelse af kapacitet og sammenhæng mellem skole og fritidstilbud.

Gymnastiksal på Skolen ved Søerne er støttet af Lokale og Anlægsfonden og Frederiksberg Kommune. Bygherre er Frederiksberg Kommune, og projektet er tegnet af Nerd Architects, Matters og ArkitekturLab.

Læs mere om kampagnen her og hent videnskataloget om gymnastiksale her.

Nøgleord

Kontakter

Oliver Vanges, udviklingskonsulent i lokale og Anlægsfonden, ov@loa-fonden.dk, 29804962

Casper Lindemann, PA-konsulent, DIF Public Affairs & Samfundsindsatser, tlf. 40352987, cli@dif.dk

Torben Hansen, udviklingskonsulent i Dansk Skoleidræt, tlf. 22871376, toh@skoleidraet.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Nyt foreningssamarbejde i Brønderslev: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Brønderslev skal Klokkerholm Idrætsforening, Øster Brønderslev Idrætsforening og Brønderslev Skytteforening samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

Nyt foreningssamarbejde i Aalborg: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Aalborg skal Aalborg Svømmeklub, Aalborg Idrætsgymnastik og Bowlingklubben Stenhuset samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye