Aabenraa Kommune

§17 stk. 4-udvalg har sat retningen for fremtiden for arealet Nord for Kilen

Del

På onsdagens byrådsmøde blev Aabenraa Kommunes §17 stk. 4-udvalg Fremtiden for arealet Nord for Kilens afrapportering godkendt af byrådet. Det midlertidige udvalg blev nedsat i oktober 2023 og har siden arbejdet med at konkretisere arbejdet med arealet Nord for Kilen, hvilket har udmøntet sig i en rapport med ti konkrete anbefalinger.

Byrådet i Aabenraa Kommune nedsatte i oktober 2023 et §17 stk. 4-udvalg, som havde til opgave at sætte retningen for de kommende års arbejde med arealet Nord for Kilen. På onsdagens byrådsmøde godkendte byrådet §17 stk.4-udvalgets afrapportering.

- Jeg vil gerne sende en stor tak til alle §17 stk. 4-udvalgets medlemmer med formand Thomas Andresen i spidsen, som på kort tid har lavet et konstruktivt arbejde med fremtiden for arealet Nord for Kilen. Rapporten, som vi i dag har godkendt i byrådet, indeholder konkrete anbefalinger til, hvordan vi konkret og med respekt for både områdets udvikling og de eksisterende havnekunder kommer fremad. Et konkret første arbejde igangsættes snarest i form af en analyse af den konkrete miljøpåvirkning af arealet Nord for Kilen, siger borgmester Jan Riber Jakobsen.

§17 stk.4-udvalget har bestået af to repræsentanter fra byrådet i Aabenraa Kommune, repræsentanter fra Aabenraa Havns bestyrelse samt havnedirektøren, en repræsentant fra danske shipping- og havnevirksomheder, repræsentanter med viden om lokalt og regionalt erhverv og repræsentanter fra havnens nuværende kundekreds.

- Det er på sin plads at kvittere hele udvalget for et konstruktivt og frugtbart samarbejde. Jeg er glad for, at vi har kunne aflevere et fælles dokument, som er retningsgivende for, hvordan vi kan komme videre med at udvikle arealet Nord for Kilen i god synergi og samkvem med havnen. Arbejdet i udvalget har vist, at vi alle vil det gode samarbejde, og at vi vil udvikling frem for afvikling af både arealet og havnen. Jeg er glad for, at arbejdet nu kan danne grundlag for de kommende faser, som bliver mere konkrete og håndgribelige, siger Thomas Andresen, der har været formand for §17 stk.4-udvalget.

Lars Jespersen, der er CEO hos SDK Shipping A/S har som repræsentant for havnekunderne siddet med i §17 stk. 4-udvalget, og han glæder sig til at følge arbejdet fremover:

- Det har været et godt og konstruktivt forløb i udvalget, og jeg glæder mig til at se, at arbejdet også bliver fulgt op i den kommende tid. Det er det første reelle arbejde mellem havnebrugere og kommunen i lang tid, og jeg vil gerne kvittere for en god proces. Jeg er tilfreds med resultatet, og jeg glæder mig til at se, hvordan det udmøntes i fremtiden, siger han.

§17 stk. 4-udvalget har i sin afrapportering afleveret en rapport om fremtiden for arealet Nord for Kilen, som kan læses i sin fulde form i vedhæftede dokumenter. Rapporten indeholder blandt andet ti konkrete anbefalinger til det videre arbejde.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Formand for §17 stk.4-udvalg, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

CEO SDK Shipping A/S, Lars Jespersen, tlf.: 20 31 85 78; e-mail: laj@sdkgroup.com

Kommunikationskonsulent Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Vedhæftede filer

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE: * Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge. * Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye