Andel i nyt partnerskab om udvikling af solcelleparker

Del

Hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, er der brug for flere vindmøller og solceller, som kan producere masser af vedvarende energi og gøre os uafhængige af fossile brændsler. Sådan lyder ambitionen hos energi- og fibernetkoncernen Andel, der indgår et nyt partnerskab om solcelleparker rundt om i landet. Den første solcellepark skal ligge ved Vordingborg, og etableringen starter i 2025.

Elbiler, varmepumper og fjernvarme – set i lyset af samfundets elektrificering stiger behovet for langt mere vedvarende energi.

Derfor har Andel planer om at udbygge sin produktion af vedvarende energi frem mod 2035, og til formålet er der afsat 45 mia. kr. til investeringer i blandt andet 2 GW solenergi. Den mængde energi vil kunne dække knap 500.000 husstandes årlige strømforbrug.

Sammen med Lige Energi
For at nå sit mål indgår Andel nu et partnerskab med udviklingsvirksomheden Lige Energi. Partnerskabet er det andet på få måneder, der skal hjælpe koncernen godt på vej med at skabe en grønnere fremtid:

”Klimakrisen er den største udfordring, verden står overfor, og den skal vi bekæmpe. Og hellere i går end i dag. Det gør vi ved at sætte fart på den grønne omstilling. Solenergi på land er en af de energiformer, der hurtigst og nemmest kan hjælpe den grønne omstilling på vej og sende grøn energi ud til danskerne. Derfor er det helt naturligt, at Andel indgår et partnerskab med Lige Energi”, fortæller Mogens Hagelskær, der er chef for Andels investeringer i vedvarende energi.

Lige Energi skal bistå Andel med projektudviklingen af solcelleparkerne, mens det vil være Andel, der ejer og drifter de solcelleparker, som selskaberne i fællesskab finder egnet. Dermed bliver Barmosen Vest den anden solcellepark, som Andel ejer 100 pct. Tryggevælde Solpark var den første solcellepark i Andels portefølje. Den ligger ved Faxe og producerer energi svarende til elforbruget i 15.000 husstande.

Sammen skal de to selskaber etablere solcellekapacitet svarende til ca. 1000 MWp (1 GWp) eller 320.000 husstandes årlige elforbrug, og ved udgangen af 2026 står de første 30 MWp klar, når der bliver sat strøm til solcelleparken Barmosen Vest ved Vordingborg:

”Vi glæder os meget over, at Vordingborg Kommune har gjort det muligt for os at opstille og drifte en solcellepark i kommunen, som jo er et område, hvor mange af vores andelshavere bor. Det er vigtigt for os at sikre lokal forankring og have en god dialog med de borgere, der i fremtiden kommer til at bo i nærheden af vores solcelleparker. Det har også høj prioritet for Lige Energi, som ved, hvad der rører sig ude i de lokale miljøer, og det er medvirkende til, at vi nu indgår et partnerskab”, fortæller Mogens Hagelskær.

Hos Lige Energi står Carsten G. Jensen, der har mange års erfaring fra den danske energibranche, i spidsen for udviklingen af solcelleprojekterne. Han ser frem til det nye samarbejde med en af de største virksomheder i den danske energisektor:

”Vi er glade for, at vi sammen med Andel kan være en del af deres vision om at opstille solcelleparker rundt om i landet til gavn for en grønnere fremtid. Vi oplever, at flere og flere kommuner gerne vil give plads til solceller og vindmøller, og det er rigtig positivt. Derfor giver det også god mening at samle kræfterne og finde projekter, der for alvor kan sætte fart på den grønne omstilling”, fortæller Carsten G. Jensen, der er direktør i Lige Energi.

Andel forventer at tage første spadestik til Barmosten Vest solcellepark i slutningen af 2025, og inden da vil selskabet række ud til borgere i området nær solcelleparken med henblik på at sikre involvering, dialog og samarbejde.

Yderligere oplysninger;
Andels presseafdeling
21703101

Andel er Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern. Vi er et andelsselskab ejet af 400.000 andelshavere i form af private husstande og virksomheder i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne. Vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtider og er en del af ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære, kunderettede energiløsninger.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Få del i overskud fra Andel – sidste frist for udbetaling nærmer sig21.5.2024 13:20:28 CEST | Pressemeddelelse

Til og med den 31. maj kan borgere, der bor, har sommerhus eller virksomhed i Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne få del i energi- og fibernetkoncernen Andels overskud fra 2022. Der er helt ekstraordinært afsat 850 mio. kr. og midt i maj har flere end 300.000 andelshavere hver fået 2.500 kr. Andel håber på, at endnu flere vil registrere sig, så alle pengene bliver udbetalt.

Andel sætter turbo på en grønnere fremtid med historisk høje investeringer1.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter investeringer i 2023 på 3,4 mia. kr. via datterselskaber i ladenetværk landet over samt udbygning af elnet og fibernet på Sjælland, forventer Andel i 2024 at skrue kraftigt op for aktiviteterne inden for sol og vind. Med målet om at tage ansvar for en grønnere fremtid skal vedvarende energi bane vejen for historisk høje investeringer på mere end 5 mia. kr. Koncernens resultat blev i 2023 præget af et urealiseret tab på Ørsted.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye