Dansk Flygtningehjælp

Carsten Stendevad bliver ny forperson for Dansk Flygtningehjælp

Del

Med valget af tidligere ATP direktør Carsten Stendevad som ny forperson for Dansk Flygtningehjælp, fortsætter organisationen sin udvikling som global humanitær aktør.

På Dansk Flygtningehjælps årlige repræsentantskabsmøde onsdag den 29. maj blev Carsten Stendevad valgt som organisationens nye forperson. Carsten Stendevad overtager efter Agi Csonka, der har haft posten i seks år.  

Carsten Stendevad har bred ledererfaring fra både den private og offentlige sektor samt NGO’er i Danmark og internationalt. Han har tilbragt det meste af sit liv uden for Danmark, men har stærke rødder og netværk i Danmark – det matcher Dansk Flygtningehjælps rejse fra at være en fortrinsvist dansk forankret organisation til en af verdens største humanitære spillere med flere end 8.000 medarbejdere fordelt over 40 lande, en omsætning på 3,6 milliarder kroner og indsatser, der hvert år når millioner af mennesker med humanitær bistand. 

”Jeg er begejstret for valget af Carsten, og jeg ser meget frem til vores samarbejde. Med Carstens imponerende ledelseserfaring fra store organisationer i ind- og udland, med hans stærke netværk på tværs af regeringer, brancheorganisationer og virksomheder og med hans solide forståelse for humanitært arbejde, kunne vi ikke have fundet en bedre person til at hjælpe os med at føre organisationen ind i fremtiden,” siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Charlotte Slente. 

”Selv om Dansk Flygtningehjælp står stærkere end nogensinde, skal et stigende antal humanitære kriser håndteres med stadigt færre midler. Derfor er der behov for at tænke i nye, innovative og alternative finansieringsmuligheder, hvis millioner af flygtninge og fordrevne fortsat skal hjælpes. Vi ser derfor frem til at kunne trække på Carstens omfattende erfaring fra den finansielle verden, så vi får mulighed for at hjælpe endnu flere mennesker bedre” siger Charlotte Slente.  

Carsten Stendevad ser også selv frem til at bruge de redskaber, som hans lange erfaring i erhvervslivet har givet ham, og han er særligt optaget af Dansk Flygtningehjælps humanitære mandat, der har fået ham til at sige ja til rollen som forperson: 

”Jeg har altid haft en stor interesse for humanitære og udviklingspolitiske problematikker, og jeg har forsøgt at integrere dette i mit professionelle virke.  Dansk Flygtningehjælp er en stærk global aktør og gør en stor forskel i en virkelighed, hvor krige og konflikter fortsat sender millioner af uskyldige børn, kvinder og mænd på flugt. Jeg er taknemmelig for repræsentantskabets opbakning, og jeg glæder mig til at yde mit bidrag til denne vigtige mission”, siger Carsten Stendevad. 

CV for Carsten Stendevad:

Carsten er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet og har en Mastergrad i Public Policy fra Harvard Universitet. Han er født i Danmark, opvokset i Belgien og har topledererfaring fra både danske og internationale organisationer. I dag arbejder han som fondsdirektør for bæredygtige investeringer hos Bridgewater & Associates og er blandt andet bestyrelsesrådgiver i Singapores statsfond GIC. Carsten er også valgt ind i Council on Foreign Relations i New York.

Carsten Stendevad var direktør for ATP i perioden 2013-2016 og har arbejdet for Citigroup i New York og Mumbai samt for McKinsey & Co. i København og New York. Derudover har han været bestyrelsesmedlem i Novo Holding og Unicef Danmark. Carsten har deltaget i en række forskellige udvalg og kommissioner for skiftende danske regeringer herunder Komiteen for God Selskabsledelse, Disruptionrådet og Genopretningsfonden samt og en række internationale udvalg som Blended Finance Taskforce og Focusing Capital on the Long Term. 

Kontakter

Billeder

Om Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største NGO. Vi er samtidig en af verdens førende organisationer med speciale i at hjælpe mennesker på flugt. Vi arbejder for verdens flygtninge i 40 lande rundt om i verden.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Flygtningehjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Flygtningehjælp

Udtalelse fra generalsekretær for DRC Dansk Flygtningehjælp, Charlotte Slente, efter USA's permanente annullering af næsten al udviklingsstøtte27.2.2025 16:53:13 CET | Pressemeddelelse

DRC Dansk Flygtningehjælp er dybt rystede over meddelelsen fra den amerikanske regering, der vil opsige næsten alle sine bistandskontrakter, og vi advarer om katastrofale konsekvenser for millioner af mennesker, der er tvunget på flugt og lever i konfliktramte og skrøbelige lande. Den øjeblikkelige annullering af over 10.000 kontrakter verden over er et stort chok, der hidtil ikke er set før i den humanitære sektor. Dette begyndte, da den amerikanske regering annoncerede Stop Work Orders for alt sit hjælpearbejde den 24. januar 2025, i en periode på 90 dage. Modtagere af amerikansk støtte har kæmpet for at tilpasse sig og reagere på udviklingen i løbet af den sidste måned. DRC vurderede, at på grund af den oprindelige frysning risikerede over to millioner mennesker at miste adgang til essentielle og livreddende tjenester leveret af DRC og finansieret af den amerikanske regering. I aftes modtog DRC over 20 varsler om opsigelse af amerikansk bistand til projekter i lande som Den Centrala

Efter tre års krig risikerer manglende finansiel støtte i Ukraine at få langsigtede konsekvenser24.2.2025 11:40:15 CET | Pressemeddelelse

Tre år inde i eskaleringen af krigen i Ukraine understreger Dansk Flygtningehjælp (DRC) behovet for vedvarende international støtte for at forhindre forværrede humanitære forhold og langsigtede udfordringer for landets genopbygning og stabilitet. Mens konflikten fortsætter, lever mere end 3,4 millioner mennesker på flugt internt i Ukraine. For den gruppe især, bliver levevilkårene konstant sværere, det er sværere at finde arbejde og adgangen til vigtige ydelser er begrænset. . Civile tab forbliver også høje – i januar 2025 blev mindst 139 civile dræbt og 738 såret, en stigning på 27% fra året før. Konsekvenserne af krigen rækker ud over de humanitære behov. Antallet af tilfælde af kønsbaseret vold er stigende, men ofrene har begrænset adgang til at få hjælp. Derudover udgør landminer og ueksploderet ammunition en stor fare i mange områder og begrænser menneskers bevægelsesfrihed, landbrugsproduktion og økonomisk genopbygning. Tusindvis af sårede personer har brug for løbende medicinsk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye