Estate

Danskerne er blevet sommerhussultne igen

Del

Der er kommet fart på salget af sommerhuse med markant stigning i salget i april måned. Salget vil fortsætte med at stige frem mod sommerferien, lyder det fra landsdækkende mæglerkæde.

Foto: Shutterstock

Efter uger med høj sol har trangen til at eje et sommerhus igen meldt sin ankomst. I april blev der således solgt 17 pct. flere sommerhuse end i marts måned, og samtidig ligger april måneds sommerhussalg 17 pct. over april måneds gennemsnitlige salg for perioden 2015-2019, dvs. årene op til coronapandemien, hvorefter sommerhussalget gik amok. Det viser nye tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Den glubske appetit på at eje et sommerhus, kommer ikke bag på Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig hos Estate.

-Der er sket en adfærdsændring efter pandemien, hvor flere har opdaget, at Danmark faktisk har noget særligt at byde på. Og der tegner sig også helt klart et billede af, at det ikke altid er et must at rejse sydpå flere gange årligt for at have kvalitetstid med familie og venner. Sommerhuset har bevist, at det sagtens kan konkurrere med all inclusive, og for de penge, man bruger på en uges ferie, kan man få meget sommerhus, siger Thomas Hovgaard.

Samtidig peger han også på en række økonomiske faktorer, som ligger til grund for den positive udvikling.

-Mange boligejere sidder på betydelige friværdier, som de kan bruge til at finansiere et sommerhus. Og med de forholdsvis lukrative udlejningsmuligheder, der eksisterer nu i kombination med et massivt rykind af især tyske turister, kan man holde udgifterne til et sommerhus på et minimum, hvis man ellers er indstillet på at dele det med andre mod betaling, siger Thomas Hovgaard.

I april måned steg også sommerhuspriserne og antallet af sommerhuse til salg.

-Det er ikke kæmpe stigninger, vi ser, men tendensen er entydig. Sommerhusmarkedet er ved at komme op i gear op til sommerferien. Og de, som vælger at sætte til salg nu, kan formentlig se frem til et vellykket salgsforløb, da efterspørgslen forventeligt vil være stigende frem mod sommerferien, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye