Mobility Denmark

Ny pulje vil styrke den grønne omstilling

Del

Regeringens nye aftale, der frigør de første 75 mio. kr. til grøn omstilling af den tunge vejtransport, er godt nyt for den grønne omstilling. Det er budskabet fra De Danske Bilimportører.

Transportminister Thomas Danielsen og aftalepartierne bag Grøn Fond har i dag præsenteret en aftale, der frigør de første 75 mio. kr. til grøn omstilling af den tunge vejtransport til ansøgning fra august.

Det er et vigtigt første skridt på vejen, der er taget af et bredt flertal i Folketinget i dag, og vi vil gerne takke transportminister Thomas Danielsen for hans personlige engagement i sagen. Nu kan de første 75 mio. kr. af en samlet pulje på over 750 mio. kr. snart komme ud og virke, og vi vil derfor se flere ellastbiler og andre grønne tunge køretøjer på de danske veje i en nær fremtid. Samtidig vil infrastrukturen til de grønne køretøjer få et markant løft, hvilket samlet løfter den omstilling, der skal til af transporterhvervet,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Danske lastbiler står for 12 procent af Danmarks samlede CO2-udledning fra vejtransporten. Hvis man tæller udenlandske lastbiler med, er det knap 19 procent af udledningen fra brændstoffer, der sælges i Danmark. Det er store tal, og derfor er der også et meget stort potentiale i at gøre transporten med lastbiler mere grøn.

”Det er godt, at der bliver handlet nu. Dog er omstillingen af lastbiler langt mere kompleks end omstillingen af personbiler. Det skyldes blandt andet kørselsmønstrene, som er meget forskellige fra personbilerne, ligesom der er store forskelle mellem de forskellige typer af tung transport. Samtidig er der forskelle i de teknologier, der er til rådighed for henholdsvis personbiler og lastbiler. Men branchen er godt på vej, og udviklingen vil tage fart over de kommende år. Derfor glæder vi os også til at bakke op om arbejdet med videre virkeliggørelse af den fulde pulje, der er afsat til området,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsen bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Nøgleord

Kontakter

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi varetager bilbranchens interesser over for politikere, myndigheder og den danske befolkning, mens vi holder samfundet opdateret ved hjælp af relevant data og information.

Følg pressemeddelelser fra Mobility Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mobility Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye