Fra bryggerbarn til Kraks Blå Bog

Del

HK’s første kvindelige formand, Anja C. Jensen, er et af de nye navne i Kraks Blå Bog, der bliver udgivet i dag. 

HK’s første kvindelige formand, Anja C. Jensen, er blevet optaget i Kraks Blå Bog
HK’s første kvindelige formand, Anja C. Jensen, er blevet optaget i Kraks Blå Bog Lisbeth Holten

Anja C. Jensen slog helt automatisk et slag for en af sine vigtigste mærkesager, ligestilling, da hun blev valgt som forbundsformand for HK i 2021. Med sine over 200.000 medlemmer er HK ikke bare Danmarks andenstørste fagforening, det er også det fagforbund med flest kvindelige medlemmer.

Sammen med formandskabet overtog hun en række bestyrelsesposter hos blandt andet Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, ATP, Arbejdernes Landsbank og Danske Erhvervsskoler og Gymnasier, og hun har siden sin tiltrædelse arbejdet utrætteligt på at fremtidssikre HK som et forbund, der følger med tiden uden at kompromittere de værdier, HK er bygget på. I dag blev hun som den første kvindelige formand for HK optaget i Kraks Blå Bog.  

- At blive optaget i Kraks Blå Bog ser jeg som et kæmpe skulderklap til HK’erne og til vores faglighed. Det er som HK’ernes øverste tillidsvalgte, at mit navn bliver skrevet ind, og det er en stor anerkendelse af vores position som en vægtig politisk aktør og interessevaretager for vores medlemmers liv og arbejdsliv, siger Anja C. Jensen, forbundsformand for HK. 

At se sit navn på siderne i Kraks Blå Bog er ikke noget, Anja C. Jensen overvejer, mens hun vokser op. Det er det at blive den første kvindelige formand for Danmarks største kvindeforbund heller ikke. 

Som barn af to bryggeriarbejdere, en far, der var ølkusk, og en mor, der var rengøringsassistent og tillidskvinde på Carlsberg, var barndomshjemmet et sted, hvor man lærte værdien af hårdt arbejde og at tage kampen for fair og lige rettigheder og et godt liv og arbejdsliv for kollegaerne. Ikke et sted man tænkte på at få sit navn i Kraks Blå Bog.  

- Hvis du havde spurgt i mit barndomshjem, om nogen forventede, at jeg ville blive optaget i Kraks Blå Bog, så ville de nok ha’ startet med at spørge, hvad det er – og så bare ha’ sagt: Ja, ja du kan alt, hvad du beslutter dig for. Men jeg ved, at både min far og mor ville have været meget stolte, hvis de havde været i live i dag. Jeg er da også selv glad og stolt, men det er mest af alt, fordi jeg mener, at HK’ernes formand hører naturligt til i bogen, siger Anja. C. Jensen og tilføjer. 

- Vi er Danmarks næststørste fagforening, det største kvindeforbund, vi drifter både den offentlige og den private sektor, og når vi går til Christiansborg, er det med over 200.000 medlemmer i ryggen. Alligevel bliver vores indsats af og til overset, fordi vi er dem, der bare får alt det andet til at glide på arbejdspladserne – og nok også fordi, vi hele tiden selv skal øve os i at ranke ryggen og fortælle højt, hvad vi kan, og om vores resultater. Det var dog et af de løfter, jeg gav, da jeg blev formand – og det her er da helt sikkert et skridt i den rigtige retning. 

Forbundsformanden ser optagelsen i Kraks Blå Bog som endnu et værktøj til at gøre HK’ernes mærkesager og position tydelig. 

Kort om Anja C. Jensen (Blå bog): 

Anja Camilla Jensen

Født 14. april 1970 på Frederiksberg (54 år). 

Bor i en villa på Frederiksberg og er delemor til to teenagere, som hun har hver anden uge. 

2021: Forbundsformand, HK Danmark. 

2019-2021: Næstformand, HK Privat. 

2016-2019: Specialkonsulent, Kost og Ernæringsforbundet. 

2010-2018: Kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet, Frederiksberg Kommune. 

2009-2016: Faglig sekretær, HK Handel Hovedstaden. 

2005-2009: Faglig sekretær (og tillidsrepræsentant), 3F Hotel & Restauration. 

2002-2005: Receptionschef, Dan Hotel. 

1997-2002: Indehaver, Café Francke. 

1996-1997: Receptionist, Hotel Admiral. 

1995-1996: Supervisor, The Westbury, London. 

1995: Svendebrev, hotelreceptionist, Phoenix. 

1988-1993: Student, sælger, medhjælper og tjener 

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye