Kerteminde skal inspirere toppen af EU til forskning og udvikling
Invitation til pressen: EU-generaldirektør gæster Fjord&Bælt og SDU i Kerteminde på fredag.

Der er ekstra fint besøg på havnen i Kerteminde fredag d. 31. maj. Her besøger EU-kommissionens generaldirektør for maritimt erhverv og fiskeri, Charlina Vitcheva, Fjord&Bælt, SDU, Kerteminde Seafarm og Kerteminde Maritime Haver.
Pressen er velkommen til at dække besøget, som er en inspirationstur for at opleve, hvordan forskning, erhverv og udvikling kan gå hånd i hånd.
Værter for besøget er professor, marinbiolog og dekan Marianne Holmer, Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU og Michael Andersen, direktør for Fjord&Bælt.
I Kerteminde arbejder Fjord&Bælt, SDU, foreninger og partnere fra det blå erhverv sammen om at fremtidssikre Kertemindes havmiljø og erhvervsliv ved at fokusere på bæredygtige fødevarer fra havet.
Eksempelvis arbejder det fælleseuropæiske Interreg projekt AlgaeFood, som har SDU og Fjord&Bælt som partnere og De Maritime Haver som netværkspartner, med at få danskerne til at spise mere tang og alger.
Et andet projekt er TangVækst, et udviklingsprojekt under Fiskeristyrelsen, der arbejder med at udvikle og opskalere dyrkning af tang. TangVækst ledes af Kerteminde Seafarm med SDU som partner. Begge projekter er støttet af EU.
EU-kommissionens maritime erhvervs- og fiskeriafdeling varetager politikker på havet, herunder fiskeri, bæredygtig maritim økonomi og den grønne omstilling til havs. Den arbejder også med at understøtte kystnære samfund og disses fremtidssikring. Generaldirektøren er den øverste chef for dette ressortområde.
Program:
13:30-14:00. SDUs Marinbiologiske Forskningscenter og oplevelses-og forskningscentret Fjord&Bælt. Her vil der være smagsprøver på tangsnacks og besøg hos Fjord&Bælts marsvin for at høre mere om SDUs og Fjord&Bælts fælles forskning i, hvordan man kan undgå, at marsvin bliver fanget i fiskenet.
14:00-14:05. Fem minutters gang til Kerteminde havn.
14:05-14:30. Kerteminde Seafarm (ved grundlægger Mads Hecter) og Kertemindes Maritime Haver (ved Poul Rasmussen, formand).
Kontakt for info og interviews:
Presse- og kommunikationsmedarbejder ved Fjord&Bælt, Victoria Touveneau. Tlf. 2422 6639. Email: victoria@fjordbaelt.dk
Ocean Mission Manager, SDU, Cecilie Petersen. Tlf. 6550 2780. Email: cep@sdu.dk.
Kontakter
Birgitte SvennevigJournalistDet Naturvidenskabelige Fakultet og SDU Climate Cluster, Syddansk Universitet
Tlf:27 59 86 79birs@sdu.dkFølg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
SDU vil styrke fremtidens sundhedsvæsen med ny kandidatuddannelse i sundhedsøkonomi19.12.2025 10:07:21 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet vil fra sommeren 2026 udbyde en ny kandidatuddannelse i sundhedsøkonomi. Uddannelsen skal imødekomme et voksende behov for specialiseret viden om økonomi i sundheds- og velfærdsområdet.
Benjamin S. B. Rasmussen udnævnt til professor i radiologi og medicinsk teknologi ved SDU15.12.2025 14:03:46 CET | Pressemeddelelse
Professoratet skal styrke forskningen i medicinsk teknologi og bidrage til udvikling, kvalitet og ny viden på området.
194.000 har fortalt om bevægelsesvaner11.12.2025 10:32:04 CET | Pressemeddelelse
Danmark i Bevægelse har nu et unikt datamateriale, som kan bruges til at skabe bedre rammer for et aktivt liv for børn og voksne.
ERC-millioner til professor Rafsanjani: Slangerobot skal lytte sig frem i ukendt terræn9.12.2025 12:10:30 CET | Pressemeddelelse
Professor Ahmad Rafsanjani har netop modtaget en prestigefuld ERC-bevilling på 15 millioner kroner. Hans projekt vil lære bløde robotter at navigere ved hjælp af lyd, friktion og origami-teknik – en evne, der kan åbne døre til både sammenstyrtede bygninger og fjerne planeter.
Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør8.12.2025 10:49:57 CET | Pressemeddelelse
Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere bæredygtig fødevareproduktion.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum