Syddansk Universitet

Kerteminde skal inspirere toppen af EU til forskning og udvikling

Del

Invitation til pressen: EU-generaldirektør gæster Fjord&Bælt og SDU i Kerteminde på fredag.

Kerteminde Havn
Kerteminde Havn Fjord&Bælt

Der er ekstra fint besøg på havnen i Kerteminde fredag d. 31. maj. Her besøger EU-kommissionens generaldirektør for maritimt erhverv og fiskeri, Charlina Vitcheva, Fjord&Bælt, SDU, Kerteminde Seafarm og Kerteminde Maritime Haver.

Pressen er velkommen til at dække besøget, som er en inspirationstur for at opleve, hvordan forskning, erhverv og udvikling kan gå hånd i hånd.  

Værter for besøget er professor, marinbiolog og dekan Marianne Holmer, Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU og Michael Andersen, direktør for Fjord&Bælt.

I Kerteminde arbejder Fjord&Bælt, SDU, foreninger og partnere fra det blå erhverv sammen om at fremtidssikre Kertemindes havmiljø og erhvervsliv ved at fokusere på bæredygtige fødevarer fra havet.

Eksempelvis arbejder det fælleseuropæiske Interreg projekt AlgaeFood, som har SDU og Fjord&Bælt som partnere og De Maritime Haver som netværkspartner, med at få danskerne til at spise mere tang og alger.

Et andet projekt er TangVækst, et udviklingsprojekt under Fiskeristyrelsen, der arbejder med at udvikle og opskalere dyrkning af tang. TangVækst ledes af Kerteminde Seafarm med SDU som partner. Begge projekter er støttet af EU.

EU-kommissionens maritime erhvervs- og fiskeriafdeling varetager politikker på havet, herunder fiskeri, bæredygtig maritim økonomi og den grønne omstilling til havs. Den arbejder også med at understøtte kystnære samfund og disses fremtidssikring. Generaldirektøren er den øverste chef for dette ressortområde.

Program:

13:30-14:00. SDUs Marinbiologiske Forskningscenter og oplevelses-og forskningscentret Fjord&Bælt. Her vil der være smagsprøver på tangsnacks og besøg hos Fjord&Bælts marsvin for at høre mere om SDUs og Fjord&Bælts fælles forskning i, hvordan man kan undgå, at marsvin bliver fanget i fiskenet.

14:00-14:05. Fem minutters gang til Kerteminde havn.

14:05-14:30. Kerteminde Seafarm (ved grundlægger Mads Hecter) og Kertemindes Maritime Haver (ved Poul Rasmussen, formand).


Kontakt for info og interviews:

Presse- og kommunikationsmedarbejder ved Fjord&Bælt, Victoria Touveneau. Tlf. 2422 6639. Email: victoria@fjordbaelt.dk

Ocean Mission Manager, SDU, Cecilie Petersen. Tlf. 6550 2780. Email: cep@sdu.dk.

Kontakter

Birgitte SvennevigJournalistDet Naturvidenskabelige Fakultet og SDU Climate Cluster, Syddansk Universitet

Tlf:27 59 86 79birs@sdu.dk

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Professor, dr.med. Kim Brøsen, 70 år den 30. juli 202415.7.2024 14:57:59 CEST | Pressemeddelelse

Omdrejningspunktet for Kim Brøsens karriere har været ønsket om, at patienter får størst muligt gavn og færrest mulige bivirkninger ved at få den rigtige dosis af det rigtige lægemiddel til den rigtige pris, også benævnt rationel farmakoterapi. For mere end 40 år siden begyndte Kim Brøsen at forske i, hvordan arvelige forskelle i, hvor hurtigt lægemidler nedbrydes i leveren, har betydning for virkningen af lægemidler, og årtier før alle andre begyndte han at undersøge, om gentest før behandling kan bruges til at afgøre valg af lægemiddel og dosis. Han har især undersøgt antidepressiva, opioder og midler mod type 2-sukkersyge. Forskningsresultaterne er blevet offentliggjort i mere end 300 videnskabelige artikler og lærebogskapitler, som er blevet læst og flittigt citeret af andre forskere over hele verden. Faktisk så flittigt at han på et tidspunkt var den mest citerede forsker på Syddansk Universitet og blandt de mest citerede farmakologer i Verden. Kim Brøsen har altid haft et klart f

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye