Emirates tilslutter sig IATA Turbulence Aware og bliver det første flyselskab til at integrere flydata i realtid med Lido mPilot fra Lufthansa Systems.

Del
  • Emirates placerer sig i front i forhold til at opdage og navigere i forhold til turbulens, når selskabet bliver en del af IATAs Turbulence Aware-platform
  • Indsamlingen af globale turbulens-data får samtidig et massivt løft gennem tilføjelsen af Emirates' globale netværk.

DUBAI, UAE, 29. maj 2024: Luftfartsselskabet Emirates har sluttet sig til IATAs (International Air Transport Association) varslingsplatform Turbulence Aware. Luftfartsselskabet bliver samtidig først til at integrere IATA-platformen i den nyeste version af Lido mPilot, en mobil navigationsløsning fra Lufthansa Systems.

Når de to platforme kombineres, samles store mængder data, der kombineret med nye teknologier muliggør yderst nøjagtige informationer om turbulens og muligheden for at gøre prognoser tilgængelige for piloter i realtid. Informationer, der giver piloterne mulighed for at planlægge den optimale rute omkring påvirkede områder, hvilket giver forbedret sikkerhed, effektiv navigation og optimering af flyveplaner.

I forbindelse med IATA Turbulence Aware har luftfartsselskabet udstyret mere end 140 fly med den nødvendige software til automatisk at rapportere om turbulens til alle de flyselskaber, der ligeledes bidrager med data til platformen. Alle nye fly, der tilføjes til Emirates' flåde i løbet af de næste par år, såsom Airbus A350 og Boeing 777-9, 777-8 og B787, bliver også en del af programmet.

Kaptajn Hassan Alhammadi, Divisional Senior Vice President, Flight Operations Emirates Airline:

"At deltage aktivt i IATA’s Turbulence Aware-platform og udstyre vores piloter med en række af de nyeste luftfartsteknologier som fx. den mobile navigationsløsning Lido mPilot fra Lufthansa Systems er en del af vores forpligtelse til at sikre operationel sikkerhed, effektivitet og kundekomfort på hver flyvning. Vi er også stolte af at bidrage med data om turbulens gennem vores Mellemøsten-netværk og omfattende netværk på tværs af Afrika, Asien, Australien og andre regioner. De data vil hjælpe med at opbygge detaljeret viden i forhold til at håndtere turbulens og ekstreme vejrforhold med endnu større præcision. Dette er kun begyndelsen, og vi fortsætter med planer om at integrere flere banebrydende teknologier for at løfte flyoplevelsen yderligere, så vores kunder kan nyde en afslappet rejse." 

Frederic Leger, IATA’s Senior Vice President Commercial Products and Services, tilføjer:

“At afhjælpe de negative virkninger af turbulens er en brancheudfordring, og det er afgørende at få nøjagtige og aktuelle data. Samarbejdet mellem IATA Turbulence Aware, Emirates og Lufthansa Systems vil yderligere forbedre kvaliteten og mængden af realtidsdata tilgængelig for branchen, hvilket muliggør mere behagelige og sikre flyrejser for alle.”

Andreas Medlhammer, Product Owner Pilot Charting Apps hos Lufthansa Systems, siger:

“IATA Turbulence Aware-data forbedrer værdien af Lido mPilot ved at give piloter nøjagtig og omfattende realtidsinformation om turbulens, hvilket gør det muligt for dem at træffe beslutninger på et solidt grundlag og navigere mere effektivt. Ved at integrere disse data i Lido mPilot kan Emirates Airline øge sikkerheden, reducere brændstofforbruget og maksimere passagerernes komfort, hvilket i sidste ende forbedrer den operationelle effektivitet og kundetilfredshed.” 

Turbulens - en aktuel udfordring

IATA’s Turbulence Aware-platform er en detaljeret og databaseret global, realtids kilde til informationer for bl.a. piloter i forhold til at håndtere og mindske påvirkningen af turbulens.

Turbulens er den primære årsag til skader på passagerer og besætning og turbulens fører desuden til et højere brændstofforbrug. Platformen samler anonymiserede turbulensdata fra tusindvis af flyvninger over hele verden. De oplysninger, der genereres fra disse data, gør det muligt for piloter og dispatchere at vælge optimale flyveruter, undgå turbulens og flyve på optimale niveauer og højder for at maksimere brændstofeffektiviteten og minimere CO2-udledningen. Til dato har Turbulence Aware skabt grundlag for en mere komfortabel flyrejse for over 700 millioner passagerer, et antal der vil fortsætte med at stige, efterhånden som flere flyselskaber tilslutter sig programmet.

Lido mPilot er en alt-i-en mobil navigationsapp fra Lufthansa Systems, der er konfigureret baseret på Emirates specifikke krav. Lido mPilot giver piloter nem adgang til terminalkort, et dynamisk genereret rutekort og et Airport Moving Map (AMM). Appens databaserede, interaktive kort og de nyeste vejrtræk for hver flyvning sikrer forbedret overblik og de mest relevante oplysninger for piloten.

null
null

OM EMIRATES

Fra luftfartsselskabets globale hub i Dubai betjener Emirates kunder på seks kontinenter og leverer højkvalitets luftfartstransport, der fremmer turisme og handel.

Emirates opererer verdens største flåde af wide-body jets, Boeing 777 og Airbus A380, og tilbyder rummelige kabiner og ikoniske inflight-funktioner som A380 Shower Spa og Onboard Lounge samt ice inflight underholdningssystem ved alle sæder over hele luftfartsselskabets flåde. ice-systemet har vundet "Best in Sky" awards 16 år i træk.

Emirates har forpligtet sig til at arbejde miljøansvarligt med fokus på tre områder: at reducere emissioner, forbruge ansvarligt og beskytte vilde dyr og deres levesteder.

For mere information, besøg www.emirates.com.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Emirates

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Emirates

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye