TEKNIQ Arbejdsgiverne: Behov for reformer på arbejdsmarkedet

Del

Beskæftigelsen vil fortsat være historisk høj i både 2024 og 2025, forventer De Økonomiske Råd i deres netop offentliggjorte vismandsrapport. Det understreger behovet for arbejdsmarkedsreformer, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne. For manglen på kvalificerede medarbejdere skubber virksomhederne – og i sidste ende Danmark – ud af balance.

Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Presset på arbejdsmarkedet letter ikke foreløbig, lyder det i den netop offentliggjorte vismandsrapport. Derfor er det helt afgørende at sætte gang i reformer på arbejdsmarkedet for at mindske risikoen for lønpres, højere inflation og stigende forbrugerpriser, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne:

- Vismændene fremhæver, at virksomhederne i en længere periode har absorberet lønstigningerne selv, hvilket har ædt mere og mere af fortjenesten. Men det kan virksomhederne ikke holde til i længden. Derfor vil man uundgåeligt blive nødt til at sende omkostningerne videre til forbrugerne i form af stigende priser, for at forretningen kan løbe rundt, siger Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv.

Vismændene peger på, at en ubalance på arbejdsmarkedet kan føre til stigende priser, der fører til en stigning i inflationen. Samtidig svækker stigende lønninger også Danmarks globale konkurrenceevne, da medarbejderne ikke er blevet mere produktive. Det betyder, at det på sigt kan blive dyrere at producere varer i Danmark end i udlandet, og Danmark mister konkurrencefordele.

- For at lette presset på det danske arbejdsmarked, er det nødvendigt at øge arbejdsudbuddet. Det er simpelthen en bunden opgave. Det kan for eksempel ske ved at styrke gevinsten ved at arbejde som senior og gøre det nemmere at rekruttere internationalt. Desværre ser vi i øjeblikket, at det går den forkerte vej, hvor politikerne laver mere i stedet for mindre bureaukrati for virksomhederne, når de søger efter udenlandske kollegaer, siger Maria Schougaard Berntsen.

Yderligere info, kontakt:

 Maria Schougaard Berntsen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne: 77 41 15 74

Kontakter

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ny analyse: Elektrikere og vvs’ere er markant underforsikrede25.6.2024 08:07:55 CEST | Pressemeddelelse

En alt for høj pris for en helt utilstrækkelig forsikring - særligt ved tab af erhvervsevne og tiden frem mod førtidspension. Det er den korte konklusion i en ny analyse fra BEDSTpension, der har undersøgt den pensionsordning, som elektrikere, blikkenslagere og vvs’ere har via deres overenskomst i PensionDanmark og Industriens Pension. Tiden er løbet fra ufleksible pensionsordninger, der ikke tager højde for lønudvikling og individuelle hensyn, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye