Dansk Metal: Vismandsrapporten bringer glæde hos danske lønmodtagere

Del

De økonomiske vismænd har netop udgivet deres rapport ”Dansk Økonomi, forår 2024”. Den bør bringe glæde hos danske lønmodtagere.

Vismændene forudser, at der fortsat vil være stor rift om arbejdskraften i de kommende år. Og det bør danske lønmodtagere komme til at mærke ved at få mere i lønposen, siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

”Vismændene sætter en tyk streg under, at dansk økonomi er bomstærk. I de kommende år bliver der rift om den dygtige, danske arbejdskraft. Det er en sund konkurrence, og vi har selvfølgelig en klar forventning om, at danske lønmodtagere også i de kommende år kommer til at se på lønsedlen, at de er efterspurgte,” siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

Claus Jensen opfordrer til, at vi bredt set i det danske samfund får øjnene mere op for, at danske virksomheders produktivitet er helt afgørende for Danmarks fremtid og velstand. Og han efterlyser, at arbejdsgiverne tager et større ansvar for at sikre fortsat vækst i produktiviteten. Produktivitet er den værdi, der bliver skabt pr. arbejdstime.

”Politikerne har udråbt arbejdskraft som den vigtigste valuta. Men det er den høje produktivitet i Danmark, der har gjort os til et rigt samfund, og det er også det, der skal sikre vores velstand i fremtiden. Så produktivitet er uden tvivl vores vigtigste valuta. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne hele tiden overvejer, om der er arbejdsgange, som kan automatiseres eller digitaliseres, og som kan frigøre arbejdskraft. Der påhviler arbejdsgiverne et kæmpe ansvar her, og der er desværre for mange små og mellemstore virksomheder, der hænger i bremsen,” siger Claus Jensen.

Dansk Metal opfordrer til, at en del af råderummet på de offentlige finanser bliver brugt til at investere i det, Danmark skal leve af om 5 og 10 år. Det er f.eks. hjælp til flere robotter og ny teknologi i de små og mellemstore virksomheder og bedre faciliteter til produktion, så vi f.eks. kan producere de store havvindmøller herhjemme. Som det ser ud i dag, er sejlrenderne flere steder ikke dybe nok, og havnekajerne kan flere steder ikke bære de store elementer til havvindmøller.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye