Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Fremtidens grønne EU: Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard besøger Tysklands økonomi- og klimaminister Robert Habeck

Del

Det dansk-tyske samarbejde er et vigtigt skridt for udviklingen af grøn brint i Europa. Derfor rejser klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i morgen til Berlin for at mødes med Tysklands økonomi- og klimaminister Robert Habeck.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard mødes i morgen med Tysklands økonomi- og klimaminister Robert Habeck. Mødets overskrift er det dansk-tyske samarbejde om den grønne europæiske dagsorden.

Hverken klimaforandringer eller CO2-udledning er begrænset af landegrænser – så det skal vores klima- og energipolitik heller ikke være. Tyskland er en vigtig samarbejdspartner i arbejdet med udfasning af fossile brændsler og grøn omstilling af hele Europa. Det ser jeg frem til at drøfte med min gode kollega Robert Habeck,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.  

Sidste år indgik Danmark og Tyskland en samarbejdsaftale om at understøtte etableringen af en brintrørsforbindelse mellem de to lande. Danmarks ambition om at producere meget mere vedvarende energi, end vi kan nå at bruge nationalt, er en af de brikker, som Tyskland mangler i den grønne omstilling af bl.a. den tyske industri.

Også i resten af Europa vil brintrørsforbindelsen få betydning. Når den er etableret, vil den kunne tjene som kobling mellem producenter og forbrugere af grøn brint i EU.

”Grøn brint er en del af Europas grønne fremtid – og i den er vores samarbejde med Tyskland et vigtigt bindeled mellem producenter og forbrugere af grøn brint på tværs af landegrænser. Vi skal nå europæisk klimaneutralitet, og til det skal vi bruge grøn brint,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard deltager derudover i en rundbordsdiskussion om grøn brint med centrale danske og tyske markedsaktører.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Forbrug og produktion skal følges ad: Køreplan for energieffektivitet er landet11.6.2024 11:04:08 CEST | Pressemeddelelse

Energieffektive løsninger kan reducere det fossile energiforbrug, understøtte forsyningssikkerheden og sænke energiomkostningerne for forbrugere og virksomheder. I dag har regeringen præsenteret en køreplan for energieffektivitet, der bl.a. viser vejen til, hvordan Danmark vil opfylde EU’s energisparekrav, og giver et overblik over den kommende proces for implementering af bygningsdirektivet. Køreplanen skal også brede dagsordenen ud over sektorer og bidrage til, at vi bruger energien smartere og med omtanke.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye