Link Concept ApS

Optimal snerydning: Virksomheder og privatpersoner

Del

Har du styr på, hvordan du har pligt til at rydde sne? Når vinteren gør sit indtog i Danmark, er det vigtigt at være forberedt på sne og is. Regler er en nødvendighed for at sikre sikkerheden for både private og erhvervsområder. Denne guide dækker reglerne for snerydning, både for private og virksomheder, samt praktiske råd til effektiv snerydning.

Regler om snerydning og glatførebekæmpelse

 

For virksomheder er reglerne strammere end for private husejere. Virksomheder har en udvidet pligt til at sikre, at deres ejendomme er tilgængelige og sikre for både medarbejdere og besøgende. Det indebærer, at der skal ryddes sne og saltes hyppigere, og områderne der skal vedligeholdes, kan være større. Manglende overholdelse af disse regler om snerydning kan resultere i betydelige bøder og erstatningsansvar, hvis nogen skulle komme til skade på grund af manglende vedligeholdelse. Det er vigtigt, at virksomheder har styr på reglerne om snerydning, har en plan og måske endda ansætter professionelle til at håndtere snerydning og glatførebekæmpelse.

Overvejelser ved brug af professionel hjælp

Hvis du ikke har tid, kræfter eller mulighed for selv at klare snerydningen, kan du overveje at hyre professionel hjælp. Mange virksomheder tilbyder snerydning og glatførebekæmpelse som en service. Dette kan være en god investering, især for ældre. Når du vælger et firma, bør du sørge for at lave en klar aftale om, hvornår og hvor ofte der skal ryddes sne, så du er sikker på, at regler om snerydning overholdes, og at området altid er sikkert.

Hvor og hvornår skal der ryddes sne?

Snerydningspligten omfatter ikke kun de områder, du måske først tænker på. For private husejere skal snerydningen omfatte både selve grunden af din husstand og et område 10 meter ud fra ejendommens skel.

Områder, der bør ordnes:

  • Sørg for at gående kan færdes sikkert fortovet.
  • Indkørslen skal ordnes både for din egen og gæsters skyld.
  • Hovedindgangen samt eventuelle bagindgange.
  • Stier og gangområder ved udendørs, der bliver brugt.
  • Alle udendørs trapper skal være sikre at gå på.

Hvis sneen falder, inden du tager på arbejde, er det altså din pligt at stå op tidligere for at klare snerydningen. Det er vigtigt at være proaktiv og ikke vente til sneen har samlet sig i store mængder, da det gør arbejdet meget hårdere. Regler om snerydning skal følges for at undgå farlige situationer. Der er altså ingen dårlige undskyldninger, da det er let tilgængeligt at få professionelle til det, eller du kan købe en sneskovl, grus og salt.

Links

Om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter består af over 90 tekstforfattere. Vi har alle forskellige baggrunde, interesser og kompetencer på tværs af alder, køn og etnicitet. Alt dette giver os en særlig diversitet, som afspejles i det arbejde vi udfører. Det er grunden til at vi kan levere passionerede, målrettede og lidenskabelige tekster.

Følg pressemeddelelser fra Link Concept ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Link Concept ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye