Danmark tilslutter sig konsortium for at styrke danske og europæiske sprogmodeller
Danmark er nu medlem af den europæiske Alliance for Sprogteknologi (ALT-EDIC). Med den danske indmeldelse i alliancen ønsker regeringen at skabe konkurrencedygtige danske og europæiske alternativer til engelsksprogede sprogmodeller.
ALT-EDIC har til formål at styrke det europæiske samarbejde om sprogteknologier. Det sker gennem en række indsatsområder såsom tilvejebringelse af data i høj kvalitet, optimering af eksisterende sprogmodeller samt udvikling af nye sprogmodeller. Alliancen tager udgangspunkt i alle EU’s officielle sprog, herunder dansk.
”Som medlemmer af ALT-EDIC vil Danmark nu være med til at præge og sætte den strategiske retning inden for sprogteknologisk innovation og udvikling i Europa. Det er vigtigt, at vi som et lille land med et unikt sprog som dansk er med til at skabe konkurrencedygtige alternativer til engelsksprogede sprogmodeller. I takt med teknologiens udvikling er det vigtigt, at vi integrerer og fastholder det danske sprog. Som medlemmer skaber vi en vigtig platform for danske virksomheder og aktører til at kunne deltage i europæiske projekter på området, samt få adgang til viden, ressourcer og kompetencer fra andre europæiske lande”, siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.
Det danske medlemskab er finansieret gennem Digitaliseringsstrategien, og Digitaliseringsstyrelsen deltager på vegne af Danmark. Ud over de deltagende medlemslande finansieres ALT-EDIC gennem Digital Europe-programmet.
ALT-EDIC blev stiftet i januar 2024 og er drevet af Frankrig. Ud over Frankrig og Danmark deltager yderligere 14 medlemslande i samarbejdet, hhv. Bulgarien, Kroatien, Grækenland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Holland, Polen, Slovenien, Luxembourg, Ungarn, Spanien og Tjekkiet.
Yderligere information om det danske medlemskab i ALT-EDIC’en kan tilgås her:
https://digst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2024/maj/danmark-er-nu-medlem-af-alliancen-for-sprogteknologi/
Kontakter
Michael Højgaard BangPresserådgiver
Tlf:+45 72 28 24 16mihb@digmin.dkFølg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Ny omfattende undersøgelse: Den digitale demokratiske samtale er under pres31.3.2025 07:00:22 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde har danske forskere undersøgt borgernes adgang til, deltagelse i og opfattelse af det digitale demokrati. Undersøgelsen viser, at grundbetingelserne for det digitale demokrati er på plads. Men den viser også, at over halvdelen af danskerne ikke tager del i debatter om samfundsforhold online. Hver femte borger ville egentlig gerne deltage, men afholder sig fra det, fordi tonen er for hård. Det skaber en skævvridning i debatten, som sætter den digitale demokratiske samtale under pres.
Færre borgere har brug for hjælp til offentlige digitale løsninger24.3.2025 09:27:04 CET | Pressemeddelelse
Ny undersøgelse zoomer ind på borgernes behov for hjælp til offentlige digitale løsninger. I løbet af de seneste to år er andelen af borgere, der har brug for hjælp, faldet næsten 6 procentpoint. Der er ifølge digitaliseringsminister Caroline Stage fortsat behov for at sætte skub på arbejdet med hjælp og vejledning til de borgere, der oplever udfordringer med de digitale løsninger.
JV Ventilation modtager digital pris10.3.2025 15:43:03 CET | Pressemeddelelse
Digitaliseringsminister Caroline Stage har i dag uddelt prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2025 ved Dansk Erhvervs digitaliseringspolitiske topmøde. Prisen går til JV Ventilation fra Roskilde.
Danskerne vinker farvel til kobbernettet og får hurtigere internet3.3.2025 11:02:28 CET | Pressemeddelelse
Det gamle kobbernet bliver udfaset. Nu viser nye tal, at danskerne fortsætter med at skifte til nyere teknologier med højere hastigheder – og at danskerne bruger mere og mere data.
Digitaliseringsministeren: Ny rapport viser behovet for, at sociale medier skal bekæmpe misinformation26.2.2025 12:01:05 CET | Pressemeddelelse
Ny rapport undersøger tech-giganternes indflydelse på det danske demokrati, den offentlige samtale og den sociale sammenhængskraft. Rapporten viser, at danskerne let kan blive i tvivl om, hvad de kan stole på online. De har ligeledes svært ved at vurdere, om et billede er ægte eller genereret med AI.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum