Erhvervshus Hovedstaden

Succes forpligter både i forhold til mennesker og miljø

Del

Andersen & Heegaard i Brøndby har vokseværk, både når det kommer til antal medarbejdere og omsætning. Men med vokseværket følger et øget ansvar og fokus på en bæredygtig forretning. Det har virksomheden fået vejledning om af Erhvervshus Hovedstaden.

Nicholas Mohr Krøyer, Erhvervshus Hovedstaden og Mads Bengtsson, Andersen og Heegaard
Nicholas Mohr Krøyer, Erhvervshus Hovedstaden og Mads Bengtsson, Andersen og Heegaard Erhvervshus Hovedstaden

Det hele startede med et jernstøberi på Nørrebro i København for næsten 200 år siden. Siden 1927 har fokus været på VVS, og i dag er Andersen & Heegaard et tværfagligt teknikhus, som tilbyder flere services inden for tekniske installationer, bl.a. el, VVS- og sprinklerarbejde. Virksomheden har kunder over hele Danmark, bl.a. ATP Ejendomme, Københavns Kommune og DSB, og beskæftiger 280 teknikere, herunder 50 lærlinge, samt 50 projekt- og serviceledere. I dag fylder serviceelementet 70% af forretningen, mens resten udgøres af større entrepriseopgaver. Og der er fuld fart på virksomheden: Alene i første kvartal 2024 ansatte Andersen & Heegaard 164 nye kolleger.

Med succes og vækst kommer også erkendelsen af det ansvar, man har som virksomhed, forklarer Mads Bengtsson, administrerende direktør i Andersen & Heegaard. Samtidig oplever virksomheden i stigende grad, at de kontrakter, de byder ind på, indeholder konkrete krav til bæredygtighed og grøn omstilling. Derfor kastede Andersen & Heegaards kommunikationsansvarlige Nadia Correll sig over en mini-MBA i bæredygtighed, og i den forbindelse mødte hun Nicholas Mohr Krøyer, senior forretningsudvikler i Erhvervshus Hovedstaden. Og det var her, at det gik op for Andersen & Heegaard, at den grønne omstilling - og at kunne leve op til de øgede bæredygtighedskrav fra kunderne – kræver en strategisk, koordineret og omfattende indsats. Mads Bengtsson fortæller:

”Den grønne omstilling og ESG – og hvad det indebærer – kan være et kæmpe monster, som kan være svært at overskue. Vi har længe arbejdet fokuseret med S’et i ESG, altså vores sociale ansvarlighed – bl.a. i forhold til at øge antallet af lærlinge og hjælpe udsatte børn – men vi var lidt mere på bar bund ift. de konkrete krav, vores kunder er begyndt at stille os.”

Sparring har gjort en forskel

I sparringforløbet med Nicholas har Andersen & Heegaard bl.a. gennem det såkaldte Bæredygtighedshjul udvalgt en række indsatsområder og skabt overblik over og systematiseret de mange ESG-krav fra virksomhedens kunder. Det har resulteret i en ESG-rapport, der bl.a. synliggør virksomhedens klimaaftryk. Man er også gået i gang med at erstatte den eksisterende vognpark med elbiler, og målet er, at elbiler i 2027 skal udgøre 60% af den samlede bilflåde. Derudover har Andersen & Heegaard indgået strategiske partnerskaber med leverandører om service, vedligehold og kørselsoptimering. Indkøb er også en vigtig faktor i Andersen & Heegaards grønne omstilling, bl.a. opbevarer de i dag deres værktøj hos en ekstern part, som udlejer værktøjet til andre virksomheder, når det ikke er i brug hos Andersen & Heegaard. Og så er der medarbejderne og den interne kultur – og hvad der tiltrækker og fastholder fremtidige medarbejdere. Her er Mads Bengtsson meget bevidst om, at de i højere grad vil lægge vægt på, hvad deres arbejdsgiver gør for samfundet, klimaet og deres medarbejdere.

For Mads Bengtsson har sparringen med Nicholas været afgørende:

”Det har gjort en markant forskel for os at få indspark og viden udefra – i det her tilfælde af Nicholas og Erhvervshuset. Nicholas har hele tiden taget udgangspunkt i, hvor vi er på vores bæredygtighedsrejse og været med til at gøre det klart, hvor vores indsats giver mening lige nu og her – og på sigt.”

Mads Bengtsson understreger, at det strategiske arbejde med bæredygtighed kun lige er begyndt. Det er allerede nu dybt forankret i ledelsen og skal være med til at byggen strategien og handlingsplanen på den lange bane. Og så skal bæredygtighed understøtte virksomhedens ambitiøse vækstambitioner, som bl.a. indebærer at øge antallet af lærlinge fra 50 til 100, som på sigt skal udgøre 30% af virksomhedens samlede arbejdsstyrke.

Borgmester: Andersen & Hegaard er en inspiration for andre virksomheder

Brøndby Kommune har sammen med Erhvervshus Hovedstaden besøgt Andersen & Heegaard, og det glæder borgmester Kent Magelund, at ikke kun har virksomheden fuld turbo på væksten – men også er sit bæredygtighedsansvar bevidst:

”Vi har en meget ambitiøs klimapolitik i Brøndby Kommune, så det er en fornøjelse at møde en virksomhed som Andersen & Hegaard, der arbejder så strategisk med bæredygtighed – de er en inspiration for andre både små og store virksomheder i vores kommune.”

På besøget deltog - udover borgmester Kent Magelund – kommunaldirektør Peter Kjærsgaard Pedersen og Erhvervskonsulent Jes Pettersson fra Brøndby Kommune, fra Andersen & Heegaard Mads Bengtsson, adm. direktør, Claus Belling, afdelingschef service, Peter Sørensen, driftsdirektør og Nadia Correll, kommunikationsansvarlig. Og med fra Erhvervshus Hovedstaden var administrerende direktør Katrine Joensen, konsulentchef Flemming Troelsen og forretningsudvikler Nicholas Mohr Krøyer.

Billeder

Hele delegationen fra hhv. Brøndby Kommune og Erhvervshus Hovedstaden
Hele delegationen fra hhv. Brøndby Kommune og Erhvervshus Hovedstaden
Download

Om Erhvervshus Hovedstaden

I Erhvervshus Hovedstaden hjælper vi hvert år mere end 5.000 små- og mellemstore virksomheder med at skabe vækst og styrke deres udviklingspotentiale gennem uvildig sparring, specialiseret vejledning, workshops og programforløb. Vi hjælper virksomhederne med omstilling inden for fx bæredygtighed, internationalisering, digitalisering og innovation, som er nødvendig for at styrke deres konkurrenceevne og forretningsmuligheder både lokalt og globalt. Læs mere på www.ehhs.dk 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye