Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Færre stemmer end ved sidste EU-parlamentsvalg: Nu kan du stemme i dit eget hjem

Del

Fra den 30. maj og frem til den 6. juni kan du afgive din stemme til EU-Parlamentsvalget fra dit eget hjem, hvis du ikke har mulighed for at stemme på andre måder.

Færre end ved sidste EU-parlamentsvalg har anmodet om muligheden for at stemme fra eget hjem.

Ved sidste valg i 2019 modtog Københavns Kommune omkring 700 anmodninger fra borgere, der ikke havde mulighed for at møde op på et valgsted. I år er der dog kun modtaget anmodninger fra 198 personer, der ønsker at deltage i valget fra deres eget hjem.

Derfor opfordrer Københavns Kommune nu borgere til at anmode om at stemme hjemmefra, hvis ikke de har mulighed for at brevstemme eller møde op på valgdagen.

”Det er afgørende, at man bruger den stemme, man har. Som forperson for valgbestyrelsen i Københavns Kommune håber jeg, at vi kan få en høj valgdeltagelse – også fra dem, der ikke selv har mulighed for at komme ud af eget hjem,” siger Mia Nyegaard, der er forperson for valgbestyrelsen og kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune (RV).

Sådan anmoder du om at stemme i dit eget hjem

Du kan enten sende en mail til centerforbrevstemmer@kk.dk, eller ringe til Københavns Kommune på 3366 3366.

Sådan foregår stemmeafgivningen

Når du stemmer fra dit eget hjem, kommer et brevstemmehold hjem til dig på et aftalt tidspunkt. Selve stemmeprocessen foregår præcis som i stemmeboksen.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:3366 2345

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye