Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Rekordmange har stemt: Her er årets nybyggeri

Del

Stemmerne er talt, og publikumsprisen ved Københavns Kommunes bygningspræmiering 2024 går til Karens Minde Aksen. Aldrig har så mange stemt i forbindelse med prisen.

Karens Minde Aksen.
Karens Minde Aksen. Foto: Thomas Vesterbæk og Jens Juel Thiis Knudsen/Schønherr

Og vinderen af publikumsprisen 2024 er...

Karens Minde Aksen.

Det er netop blevet offentliggjort ved fejringen af præmieringsarrangementet Årets Bygningspræmiering hos Architecture Festival / CAFx.

”Det var et skarpt felt af nominerede til årets publikumspris. Karens Minde Aksen er et godt eksempel på, hvordan man løfter et helt byområde ved at kombinere funktion i form af skybrudssikring og et engagerende og inddragende byrum, der inviterer til kulturliv, hverdagsliv og sociale aktiviteter. Med sine stærke synergi mellem en nødvendig klimatilpasning og ønsket om et bæredygtigt, grønt, funktionelt og smukt byrum er Karens Minde Aksen med til at forme den by, vi kommer til at bo i i fremtiden”, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Publikumsprisen bestemmes helt og holdent af de stemmer, der har været afgivet på Københavns Kommunes hjemmeside. Hele 3.705 har stemt på deres favorit, og dermed slår stemmeantallet rekord.

Karens Minde Aksen er lavet i samarbejde mellem Københavns Kommune og HOFOR.

”Karens Minde Aksen er et flot eksempel på, hvordan skybrudssikring kan gå hånd i hånd med et lokalt kvarterløft og give en hel masse tilbage til området og beboerne. Karens Minde Aksen er fra dag ét blevet en succes, og det skyldes blandt andet den grundige borgerinddragelse, som er gået forud for dét projekt, som så mange i dag nyder godt af. Jeg er stolt af, at vores flotte projekt modtager endnu en pris, og hæderen skal naturligvis deles med vores mange samarbejdspartnere på Karens Minde Aksen og i lige så høj grad med sydhavnerne, som har lige så stor ære af den flotte løsning,” siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL).

Inden afsløringen af publikumsprisen præsenterede kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard præmier til de øvrige præmierede projekter.

Bedømmelsesudvalget har besluttet at præmiere seks ud af otte byggerier i årets bygningspræmiering. Det drejer sig om: BIG HQ, Nordøstamager Skole, Plads 23, Operaparken, Århusgade Kvarteret og Karens Minde Aksen.

Fakta

 • Tidligere vindere af publikumsprisen:
  • 2018: Axel Towers
  • 2019: Amaryllis Hus
  • 2020: Hotel Ottilia
  • 2021: Nørrebro Bibliotek
  • 2022: Ny Østergade 30
  • 2023: Bispebjergs Helende Haver
 • Foruden Karens Minde Aksen var også BIG HQ, Naturpark Amager, Nordøstamager Skole, Operaparken, Plads 23, Rød Lagerbygning og Århusgadekvarteret blandt de nominerede til publikumsprisen 2024.
 • Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:3366 2345

Pressekontakt Teknik- og Miljøforvaltningen

Tlf:2327 8090

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye