Økogrise trak folk til snak om dyrevelfærd, biodiversitet og klima
I kapløb mellem søndagens mange ustabile byger og trusler om skybrud fandt godt 6000 danskere vej til øko-grisene der inviterede til Sofari

11 gårde med økologiske grise inviterede søndag den 26. maj på Sofari rundt omkring i Danmark. Invitationen blev grebet af godt 6000 danskere, der trodsede DMI’s prognoser for søndagens ustabile vejr.
En af dem var Dianna Schmidt fra Ulfborg, som besøgte Hestbjerg Økologi i Tim. Hendes to drenge havde været med til Sofari sidste år, og i år skulle mor altså også med ud og opleve økogrisene.
-Det er fantastiske omgivelser, de her grise lever i. Man bliver bare rigtig glad, når man ser, hvor godt de har det. Det jeg ser i dag, understrejer bare så meget min beslutning om at købe økologiske kød, siger hun.
Meldingen fra alle Sofariværterne lyder samstemmende, at de har en haft fantastisk dag med mange begejstrede besøgende.
-Det er altså bare rigtig dejligt at få lov at vise forbrugerne alt det, vi gør for vores dyr. Vi er jo alle passionerede for at gå en ekstra mil eller to for vores grises velfærd. Samtidig kunne vi også fortælle forbrugerne om alle de ting, vi gør i forhold til at skabe plads til mere natur og biodiversitet på vores bondegård, siger Kirsten Rasmussen fra Risbjerg Landbrug ved Haarby.
Her havde Kirsten Rasmussen inviteret Erik Fog fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug til at fortælle om alle de tiltag gården allerede gør i forhold til at reducere deres klimapåvirkning. Gården deltager nemlig sammen med 31 andre danske gårde i et stort europæisk projekt Climate Farm Demo om at nedbringe CO2 udledningen fra landbruget ved bl.a. at lade sig inspirere af hinanden.
-Det var dejligt at mærke folks interesse for de landmænd, der gør en klimaindsats. Jeg oplevede, at folk med en måske lidt kritisk holdning til landbruget bliver meget positivt overraskede, når de får kendskab til alle de initiativer et landbrug, som Risbjerg allerede gør i forhold til at nedbringe deres klimaaftryk, siger Erik Fog.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
