DI: Positiv ny strategi for erhvervsfremme – men der skal være mindre bøvl for virksomhederne
Det bliver stadig mere komplekst at drive virksomhed – øget bureaukrati, flere krav om indberetninger og almindelig uro på verdensmarkedet. Derfor er det i rette tid, at erhvervsminister Morten Bødskov i dag i Flemming ved Horsens fremlægger Danmarks positive nye erhvervsfremmestrategi for de kommende fire år.
Danmarks ny erhvervsstrategi lægger ifølge DI, Danmarks største erhvervsorganisation, et godt grundlag ud for Danmarks SMV’er og iværksættere. De flere milliarder kroner, som skal lette Danmarks SMV’ere og iværksætteres vej til vækst i de kommende fire år, ser ud til at blive brugt rigtig fornuftigt, mener DI.
- Den nye strategi bygger videre på de bedste erfaringer, man har fra den nuværende indsats. Det er positivt, for erhvervsfremmesystemet skal hele tiden udvikles og forbedres, så endnu flere SMV’er benytter sig af mulighederne i eksempelvis erhvervshusene, siger DI’s erhvervsfremmechef Jes Lerche Ratzer, der deltager i dagens arrangement på virksomheden ENORM Biofactory i Flemming.
- Den danske erhvervsfremmeindsats kan med den ny strategi ruste landets iværksættere og SMV’er bedre til at tage hånd om de mange forandringer og globale udfordringer, som påvirker deres hverdag lige nu,
Danmark er rig på ansvarlige små og mellemstore virksomheder, der skaber arbejdspladser, vækst og fremgang i Danmark. En nyere DI-undersøgelse viser, at cirka 37 procent af de adspurgte virksomheder er i kontakt med en af de seks erhvervshuse eller deres seks filialer landet over – og andelen er stigende. Erhvervshusene skal være et sted, hvor virksomhederne har let ved at gå hen, når eksempelvis forsyningskæderne bliver brudt, når produktionen skal omstilles, bureaukratiet stiger virksomheden op over hovedet – eller når næste udvidelse af forretningen er lige om hjørnet.
Det hjælper den ny strategi med. Og så er det blevet plads til at gøre op med de høje administrationskrav i det nuværende erhvervsfremmesystem.
- For en SMV er tid en knap ressource. Bureaukratiske dokumentationskrav og procedurer må ikke afholde virksomheder fra at benytte sig af de mange gode tilbud. Et effektivt erhvervsfremmesystem skal være enkelt, intuitivt og overskueligt for virksomhederne. Og det skal møde virksomhederne i øjenhøjde, styrke brugeroplevelsen og rydde bureaukratisk benspænd af vejen, siger Jes Lerche Ratzer.
DI er således overordnet tilfreds med den ny strategi, der bygger på de hidtidige positive erfaringer i erhvervshusene. Dog har erhvervsorganisationen en bøn til fremtidig sagsbehandling.
- Vi vil meget gerne have udbetalingstiden for støttekroner til virksomhedernes udvikling ned. Det er helt uholdbart, at virksomhederne skal vente i op mod et år på at få udbetalt penge til at styrke deres forretningsudvikling. Det er en stopklods for enhver virksomhed, som kan føre til unødige likviditetsudfordringer, der kunne undgås, siger Jes Lerche Ratzer.
Fire strategiske mål skal drive indsatsen
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse vil fremme udviklingen i 7.500 SMV’er og give 20.000 borgere bedre kompetencer ved at:
• Understøtte virksomhedernes omstilling, så potentialer i nye tendenser og teknologier gribes.
• Fremme danske styrkepositioner, så danske virksomheders internationale konkurrencekraft styrkes gennem innovative og bæredygtige løsninger.
• Forenkle fremtidens erhvervsfremme, så virksomhedernes tid går til at udvikle virksomheden – ikke unødig administration.
• Tilbyde indsatser for hele landet, så vækstpotentialet forløses i hele Danmark.
Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri
DI: Handelskrigen er en realitet – til skade for hele verden2.4.2025 23:01:34 CEST | Pressemeddelelse
Med told på 20 procent på alle EU-lande og dermed Danmark, så har Trump startet en handelskrig med meget alvorlige konsekvenser. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen mener, at Europa må svare resolut og behørigt igen – og i øvrigt gøre alt for at styrke Europas konkurrencekraft. DI’s beregninger viser, at alene de 20 procents told på EU reducerer Danmarks BNP med 38 mia. kr. og koster 13.000 job. Dertil kommer så effekten af de højere toldsatser på alle andre lande.
DI i Hillerød: Skrot registreringsafgiften på elbiler31.3.2025 15:24:28 CEST | Pressemeddelelse
Skatteminister Rasmus Stoklund besøgte i dag Andersen Biler i Hillerød, hvor han ved selvsyn fik et indblik i bilbranchens mange omkostninger og brug af ressourcer i håndteringen af en utidssvarende registreringsafgift. Dansk Industri anslår, at bilbranchen hvert år bruger tid og ressourcer svarende til 300 mio. kr. til administration af afgiften.
Kongen i front for erhvervsfremstød i Frankrig: Det helt rigtige tidspunkt31.3.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks eksport til Frankrig er steget med 42 procent i de seneste fem år. De kommende dages statsbesøg og erhvervsfremstød med hele 55 danske virksomheder skal bidrage både til, at partnerskabet mellem Frankrig og Danmark styrkes og samhandlen mellem de to lande øges yderligere i de kommende år.
Dansk Industri: Løft af uddannelser er spot on26.3.2025 12:32:22 CET | Pressemeddelelse
Politikerne gør det rigtige, når de styrker det faglige niveau på erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne. Samtidig er det godt, at bestemte uddannelser undtages – det mener DI.
Danske virksomheder får ekstra hjælp - DI opruster i USA25.3.2025 06:45:00 CET | Pressemeddelelse
Trump og USA har skubbet til en handelskrig, og verdensøkonomien og danske virksomheders behov for hjælp er under dramatisk forandring. Derfor opruster DI der, hvor der er allermest behov for at hjælpe danske virksomheder og genskabe overblikket: DI sender to ekstra medarbejdere til USA.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum