JDE Peet’s Danmark

JDE PEET'S i top i bæredygtighedsindeks

Del

Bæredygtighedsprogrammet ”Common Grounds” har sikret den multinationale producent af kaffe og te en plads i Dow Jones Sustainability Europe Index. JDE PEET’S er dermed én af blot fire europæiske fødevarevirksomheder i det anerkendte indeks. Og det forpligter, lyder det fra producenten, der i Danmark bl.a. står bag varemærker som Gevalia, Cafe Noir, Senseo, Karat, L’OR og Pickwick.

Når man skænker den første kop kaffe om morgenen, er det måske mere smagen og den opkvikkende effekt og ikke klimaet, man umiddelbart har i tankerne. Men det har producenten til gengæld. JDE PEET’S, som i Danmark bl.a. står bag kendte mærker som Gevalia og Cafe Noir, lancerede derfor i 2018 bæredygtighedsprogrammet ”Common Grounds”. 

Og på grund af initiativerne i ”Common Grounds”, som har fokus på ansvarlig handel, minimering af CO2 aftryk samt socialt ansvar, har JDE PEET’S nu indtaget en ledende plads i Dow Jones Sustainability Europe Index. Virksomheden har endda opnået anerkendelse for at ligge et godt stykke over branchegennemsnittet, når det kommer til de målte parametre, samt for at påtage sig en enestående forpligtelse i forhold til bæredygtighed samt ansvarlig styring af relaterede risici, muligheder og påvirkninger.

Om pladsen i indekset, som anerkender de mest bæredygtige virksomheder i Europa, siger Christian Linde, General Manager, JDE Nordics:

”Jeg er utrolig stolt af, at vi, som en af de største, kan være med til at vise vejen i kaffebranchen. Vi er den eneste kaffevirksomhed i indekset, og, jeg synes virkelig, det viser vores engagement. Vi har de seneste år justeret vores fokus, så vi sikrer, at vores ressourcer, eksekvering og innovation på forsvarlig vis leverer værdi til vores kunder og forbrugerne. Og her har bæredygtighed spillet en helt central rolle. At vi i dag er anset som førende inden for bæredygtighed er en stor anerkendelse af alt vores arbejde og dedikation. At sikre bæredygtighed i kaffebranchen er dog en dynamisk opgave, som vi derfor fortsat vil have dedikeret fokus på gennem Common Grounds.”

I Dow Jones Sustainability Europe Index får JDE PEET’S, foruden bæredygtighed, også points inden for områder som emission, ressourceeffektivitet og cirkularitet, affaldshåndtering, udvikling af human kapital, tiltrækning samt fastholdelse af talent samt cybersikkerhed og systemtilgængelighed.

Om GEVALIAs Common Grounds Initiativer:

Ansvarlig handel: Al kaffe fra Gevalia er ansvarligt handlet.

Minimering af CO2-aftryk: Gevalias fabrik i Gävle har siden 2021 været certificeret CO2-neutral i henhold til PAS 2060-standarden og verificeret af en uafhængig tredjepart SGS.

Socialt ansvar: Gevalia samarbejder med lokale aktører, kommuner og lokalsamfund om at forbedre uddannelsesinfrastrukturen i kaffeproducerende områder i Honduras og Peru. Man har bl.a. opført to skoler i kaffedistriktet, som har hjulpet mindst 60 husstande og 100 børn.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om JDE Peet's

JDE Peet's er verdens førende kaffe- og te-specialiseret virksomhed, og serverer omkring 4100 kopper i sekundet. JDE Peet’s er tilgængelig i mere end 100 markeder med en portefølje på over 50 brands, herunder L'OR, Gevalia, Friele, Senseo, Tassimo og Pickwick. I 2023 genererede JDE Peet’s et samlet salg på 8,2 milliarder EUR og beskæftigede en global arbejdsstyrke på mere end 21.000 medarbejdere. Læs mere om os på www.jdepeets.com.

Følg pressemeddelelser fra JDE Peet’s Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra JDE Peet’s Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye