Industriens Fond

Ny robotsatsning holder Danmark i førertrøjen

Del

Danske virksomheder har brug for gode robotløsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden. Løsningerne skal især komme fra de danske robot-startups, men mange af dem mangler støtte til at udvikle teknologien og gøre gode idéer til en god forretning. Den udfordring skal løses, og med 9 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond skal et ny acceleratorforløb hjælpe spirende robot-virksomheder godt på vej.

Danmarks robotindustri leverer løsninger til mange udfordringer i erhvervslivet, og styrker virksomhedernes konkurrenceevne.
Danmarks robotindustri leverer løsninger til mange udfordringer i erhvervslivet, og styrker virksomhedernes konkurrenceevne.

Der skal nemlig turbo på robotinnovationen i Danmark, og det skal ske gennem Danmarks stærke inkubationsmiljøer.

”Danske robot- og droneiværksættere gemmer på et gigantisk vækstpotentiale og kan være med til at øge automationsgraden i dansk erhvervsliv. Men de mangler musklerne til at færdigudvikle deres løsninger og forvandle dem til hurtigvoksende væksteventyr. Startups har nøglerne til nye løsninger og teknologier, som skaber vækst og arbejdspladser i Danmark i fremtiden og det potentiale vil vi gerne være med til at indfri. Derfor sætter vi nu yderligere skub på robotiværksætternes innovation og vækst,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Med bevillingen på godt 9 mio. kroner til den danske robotklynge, Odense Robotics, skal der yderligere fart på udviklingen af robot- og dronestartups fra Danmark og samtidig tiltrækkes flere talentfulde startups fra udlandet.

”Deep tech er ikke som andre teknologier. Udviklingen er langvarig og omkostningstung, og vejen til markedet er kompleks. Med hjælpen fra Industriens Fond kan vi nu give robot- og dronestartups endnu bedre rammer og for alvor sætte turbo på deres udvikling,” siger Søren Elmer Kristensen, der er CEO hos Odense Robotics.

I praksis bliver forløbet tilbudt til de startups, der er optaget i Odense Robotics StartUp Fund og den anerkendte inkubator ved Teknologisk Institut i Odense. Her får de hjælp til at styrke deres forretning og teknologi, og bliver en del af økosystemet omkring Odense Robotics.

”Det er afgørende for Danmarks konkurrenceevne, at vi accelererer teknologisk innovation. Det indebærer, at vi gør vejen fra idé til markedsparat teknologi lettere for spirende iværksættere. Det glæder os derfor, at Industriens Fond gør det muligt, at vi kan udvide vores indsats overfor startups ved at sætte vores specialister og robotinnovationsfaciliteter yderligere i spil til at løfte og accelerere fremtidens robot- og droneteknologier,” siger Anne-Lise Høg Lejre, der er direktør ved Teknologisk Institut.

Robotter som blivende drivkraft i dansk økonomi

Den danske robotindustri har høstet anerkendende ros på den globale scene og flere succesfulde robotvirksomheder er helt eller delvist blevet solgt til internationale ejere. Det har skabt et unikt robot-økosystem i og omkring Odense, hvor iværksættere, investorer og lokale ildsjæle hjælper innovationen på vej og geninvesterer tidligere gevinster i nye virksomheder.

For at styrke innovations- og vækstindsatsen omkring robotmiljøet i Danmark er der oprettet en særlig fond for robotentreprenørskab, Odense Robotics Startup Fund. Fonden  ledende personer fra Danmarks robotindustri, samt en række fonde og nogle af Danmarks største industrivirksomheder. De er gået sammen om at investere i fonden, fordi de mener robotstartups kan være en stor drivkraft i dansk økonomi i fremtiden.

Bevillingen fra Industriens Fond skal således – ud over at accelerere en masse robotiværksættere – også understøtte Odense Robotics StartUp Fund, så den kan vokse i omfang, blive selvbærende og dermed være fundamentet for et bæredygtigt iværksættermiljø. 

Fakta om det nye projekt:

- Industriens Fond har bevilget 9 mio. kroner til Odense Robotics, som i samarbejde med Teknologisk Institut skal drive det nye acceleratorforløb.

- Samlet set forventes mere end 80 startups at gennemgå kvalificerings- og modningsforløb som led i projektet. Af dem udvælges 20 startups over de kommende 4 år, som bliver optaget af Odense Robotics StartUp Fund og med tilbud om dybdegående innovationsforløb.

- Hver af de 20 startups kan få eksperthjælp inden for teknologi- og forretningsudvikling til en værdi på op til 250.000 kroner.

Nøgleord

Kontakter

Industriens Fond

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Første studie af kvindelige angel investorer viser et kapital- og ressourcestærkt investorsegment28.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Angella Invest lancerer nu Danmarks første analysestudie af kvindelige angel investorers investeringsadfærd, muligheder og barrierer. Studiet, der er udarbejdet i samarbejde med Tænketanken EQUALIS og støttet af Industriens Fond, har til formål at skabe viden og identificere mulige tiltag, der kan fremme antallet af kvindelige angel investorer. I dag er 9/10 angel investorer mænd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye