Industriens Fond

Nyt projekt skal skabe bedre forretningsmuligheder i Indien

Del

Mulighederne for dansk erhvervsliv i Indien er store, og danske virksomheder skal have bedre hjælp til etablering af forretning i Indien end i dag. Det skal ske gennem målrettet matchmaking mellem danske virksomheder og indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark.

Sådan lyder ambitionen i det nye projekt ’Next Step India’, som Indian Danish Chamber of Commerce (IDCC) og Industriens Fond nu søsætter med en bevilling på knap 4 mio. kr. 

”Indien spiller en stor og stigende rolle på det globale marked. Både når det kommer til eksport, som sourcing-destination og produktionsland. Men også hvis det handler om talentrekruttering og nye grønne partnerskaber. Next Step India skal være med til at udbrede viden om de mange muligheder Indien tilbyder dansk erhvervsliv,” siger Søren Holm Johansen, der er bestyrelsesformand i IDCC.  

Indiske delegationer skal matches med danske virksomheder   

Helt konkret skal projektet koordinere og matche danske SMV’er med indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark. Derudover skal projektet afholde workshops og rådgivningsevents flere steder i landet i samarbejde med erhvervshusene. Dertil vil projektet skabe og formidle viden gennem partnerskaber og netværk samt tilbyde virksomhedsforløb, der kan hjælpe med at afklare mulighederne for at drive indisk forretning.  

”Udenlandske virksomheder, der er på besøg i Danmark, er allerede motiverede for at lave forretning. Derfor er det vigtigt, at de møder de rigtige samarbejdspartnere, når de er i landet. For især de mindre virksomheder er det dyrt at afsøge nye markeder, og derfor er SMV’er generelt tilbageholdende. Ambitionen med projektet er at hjælpe flere med at få adgang og fodfæste på det indiske marked ved at facilitere kontakten mere målrettet på dansk jord,” siger Søren Holm Johansen.  

Ny geopolitisk situation får flere til at kigge til Indien  

”Flere danske virksomheder skal få øjnene op for de store muligheder, som det indiske marked rummer. Den geopolitiske situation gør Indien til et væsentligt alternativ til Kina, og samtidig har landet en veluddannet arbejdsstyrke, der gør Indien til en interessant forretningspartner. Med Next Step India vil vi gøre marked og samarbejde mere tilgængeligt for danske virksomheder, end det er i dag,” siger Thomas Hofman-Bang, der er direktør i Industriens Fond.  

Med i projektet er også Danish Export Association, der bidrager med at skabe kontakt til danske virksomheder med Indien-planer. 

”Next Step India er et vigtigt initiativ, som vi glæder os til at støtte op om. Eksport til Indien er ikke nødvendigvis nemt, men sammen kan vi uden tvivl styrke adgangen og fjerne barrierer, så flere eksportvirksomheder får øjnene op for potentialet på det indiske marked”, siger Anette Snedgaard Galskjøt, der er CEO i Danish Export Association. 

Om projektet  

  • Next Step India er et treårigt projekt initieret af det indisk-danske handelskammer IDCC i samarbejde med bl.a. Industriens Fond, Erhvervshusene og Danish Export Association. 

  • Projektet vil afholde workshops og rådgivningsevents, der skal få flere virksomheder til at afsøge mulighederne for at skabe forretning i Indien.  

  • Samtidig arbejder Next Step India med at styrke værdien og resultatet fra de indiske erhvervsdelegationer, der kommer til Danmark - gennem matchmaking, dialog med danske virksomheder og virksomhedsbesøg.

Kontakter

Links

Industriens Fond

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Første studie af kvindelige angel investorer viser et kapital- og ressourcestærkt investorsegment28.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Angella Invest lancerer nu Danmarks første analysestudie af kvindelige angel investorers investeringsadfærd, muligheder og barrierer. Studiet, der er udarbejdet i samarbejde med Tænketanken EQUALIS og støttet af Industriens Fond, har til formål at skabe viden og identificere mulige tiltag, der kan fremme antallet af kvindelige angel investorer. I dag er 9/10 angel investorer mænd.

Ny robotsatsning holder Danmark i førertrøjen27.5.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder har brug for gode robotløsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden. Løsningerne skal især komme fra de danske robot-startups, men mange af dem mangler støtte til at udvikle teknologien og gøre gode idéer til en god forretning. Den udfordring skal løses, og med 9 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond skal et ny acceleratorforløb hjælpe spirende robot-virksomheder godt på vej.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye