Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd: Bestyrelsen genvinder mandatet

Del

På generalforsamlingen den 24. maj i Skive blev samtlige opstillede valgt til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd. Dermed går organisationen endnu et år i møde med en stærk holdopsætning, som også byder på et nyt ansigt. 

Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse 2024
Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse 2024

På Landdistrikternes Fællesråds årsmøde har næsten 200 fremmødte netop ønsket tillykke til den nyvalgte bestyrelse. Igen i år afholdes årsmøde og generalforsamling i Skive i samarbejde med Skivemødet – Et Danmark i Balance.

På generalforsamlingen var fire bestyrelsesposter på valg.

Brian Videbæk (opstillet af De Samvirkende Købmænd), Lone Kastberg (opstillet af Vibland) og Hanne Lene Haugaard (opstillet af DGI) er alle genvalgt til bestyrelsen.

Et nyt ansigt er også at finde i Fællesrådets bestyrelse efter dagens generalforsamling. Nemlig Odsherreds borgmester, Karina Vincentz. Hun afløser borgmester Bo Hansen fra Svendborg Kommune.

Det er en glad formand Steffen Damsgaard, der kan se frem til at stå i spidsen for den nyvalgte bestyrelse:

- Det er en stor glæde og ære at varetage landdistrikternes interesser som formand i Landdistrikternes Fællesråd. Vi oplever, at der er politisk fokus på at skabe et land i bedre geografisk balance, men det kræver vilje og handling, hvis vi skal tage livtag med de udfordringer, der holder ø-, land- og yderkommuner tilbage, og holder dem i en økonomisk spændetrøje. Der står vi fortsat klar til at bidrage med at finde de gode og varige løsninger, som kan mærkes i årtier frem, siger han.

Bestyrelsen konstituerer sig på det førstkommende møde.

Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd består efter dagens generalforsamling af:

Steffen Damsgaard, opstillet af Lemvig Kommune (formand)

Marcel Meijer, opstillet af Samsø Kommune (fg. næstformand)

Peter Kock, opstillet af LandboUngdom

Karina Vincentz, opstillet af Odsherred Kommune

Morten Flæng, opstillet af Danmarks regioner

Frode Thule Jensen, opstillet af LAG Vendsyssel

Gunnar Landtved, opstillet af Ryslinge Lokalråd

Hanne Lene Haugaard, opstillet af DGI

Lone Kastberg, opstillet af VibLand

Brian Videbæk, opstillet af De Samvirkende Købmænd

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne: Et vigtigt løft af økonomiaftalen og særtilskudspuljen til økonomisk pressede kommuner31.5.2024 12:19:34 CEST | Pressemeddelelse

Landdistrikternes Fællesråd roser ny økonomiaftale mellem KL og regeringen, hvor både økonomiaftalen og puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner har fået et tiltrængt løft. Det fjerner dog ikke behovet for en mere langsigtet løsning, hvis skævvridningen mellem land og by ikke skal blive større i de kommende år, mener organisationen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye