Forfattere, journalister og kunstnere samles i København for at kæmpe for ytringsfriheden

Del

Den 29. - 31. maj 2024 er København vært for ICORNs generalforsamling. Flere hundrede personer, herunder forfulgte kunstnere, journalister samt politikere og menneskerettighedsforkæmpere, vil deltage.

Den 29. - 31. maj 2024 er København vært for ICORNs generalforsamling.
Den 29. - 31. maj 2024 er København vært for ICORNs generalforsamling. Foto: Caroline Lessire

København er i år vært for ICORNs generalforsamling. ICORN (International Cities of Refuge Network), som er et internationalt netværk, der arbejder for at fremme ytringsfrihed, demokratiske værdier og international solidaritet ved at give tilflugt til forfattere, kunstnere og journalister, der er forfulgt i deres eget hjemland på grund af deres arbejde og ytringer.

Generalforsamlingen finder sted den 29. - 31. maj 2024, hvor flere end 300 personer, heriblandt forfulgte kunstnere, journalister, forfattere samt menneskerettighedsforkæmpere og politikere, samles i København.

Her skal de blandt andet behandle og diskutere nutidens vigtigste trusler mod demokrati, hvordan byer kan tage del i at forsvare demokratiske værdier, og hvordan byer og samfundet kan arbejde mere effektivt for menneskerettigheder og ytringsfrihed.

”Ytringsfriheden og den kunstneriske frihed er nogle af grundstenene i vores demokrati. Dem skal vi værne om og kæmpe for, for det er ikke alle, der har muligheden for at udtrykke sig frit. Københavns værtskab for ICORNs generalforsamling er med til at vise, at vi støtter og taler for dem, der ikke har en stemme selv,” siger kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune Mia Nyegaard.

Helge Lunde, der er Executive Director for ICORN, supplerer:

”Flere end 300 forfulgte kunstnere og forfattere har fundet beskyttelse i en friby, siden ICORN startede op i 2006. Kampen for ytringsfriheden har aldrig været vigtigere og mere prekær end i dag. Vi er meget glade for at kunne samle hele netværket i København og ser frem til stærke møder og inspirerende dialoger i løbet af tre dage”, siger Helge Lunde.

I forbindelse med værtskabet for ICORNs generalforsamling har Københavns Kommune en række arrangementer under overskriften ’FORBUDT KULTUR’, der alle på forskellig vis skal få os til at reflektere over og tale om vores rettigheder.

Det kan du læse mere om her: Fotoudstilling, debatter og et helt nyt bibliotek: Vær med, når København sætter fokus på forbudt kultur

Fakta

  • International Cities of Refuge Network (ICORN) er en uafhængig organisation af byer og regioner, der tilbyder at huse forfattere, journalister og kunstnere, der er på flugt, fordi de har anvendt ytringsfriheden i deres arbejde.
  • ICORN arbejder for at fremme ytringsfrihed, demokratiske værdier og international solidaritet.
  • Siden 2006 har 87 fribyer over hele verden tilsluttet sig ICORN og huset mere end 300 forfattere, kunstnere og journalister.
  • København har været friby siden 2010 og huser på nuværende tidspunkt sin fjerde friby-forfatter.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:3366 2345

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye