Københavns Museum

Trine Halle - kendt fra bl.a. "Historiequizzen" - er ny inspektør på Københavns Museum

Del

Historiker Trine Halle er pr. 1. maj tiltrådt som museumsinspektør på Københavns Museum i afdelingen for Formidling, Samling, Forskning og Undervisning.
Trine er bl.a. kendt fra ”Historiequizzen”, som gennem flere år blev sendt på DRK, og fra efteråret vil hun kunne ses i DR2s populære serie ”Huse med hemmeligheder”.

Portrætfoto af Trine Halle
Historiker Trine Halle er ny inspektør på Københavns Museum Luka Hesselberg

Trine skal være med til at understøtte museets særudstillinger og indgå i udviklingen af arrangementer med historisk fokus og tyngde samt formidling i dets traditionelle form på et museum: omvisninger, oplæg og foredrag.

Dertil vil Trines fokus på særligt 1800- og 1900-tallets forbrugshistorie supplere seniorforsker Jakob Parby Ingemanns emnefelter på museet.

Andre museer: Designmuseum Danmark og Magasin du Nord Museum

Trine Halle har tidligere arbejdet som museumsinspektør på Designmuseum Danmark, hvor hun til museets genåbning i 2022 skabte udstillingen WONDER om samlere og samlingen.

Før det var historikeren gennem en årrække museumsinspektør på Magasin du Nord Museum, hvor samlings- og registreringsarbejdet havde primær fokus.

Kendt fra TV: Historiequizzen og Huse med hemmeligheder

Endelig genkendes Trine Halle fra quiz programmet ”Historiequizzen”, som gennem flere år blev sendt på DRK. Denne TV-formidling suppleres med programserien: ”Huse med hemmeligheder” på DR2 til efteråret.

Museumschef for Københavns Museum Louise Jacobsen glæder sig til samarbejdet:
”Trine kommer med en meget stor viden indenfor museernes brede pallette og har en stor forståelse for formidlingens mange facetter med erfaring fra såvel bogskrivning, mediearbejde og formidling til mange forskellige målgrupper bl.a. også med erfaring som undervisningsansvarlig på M/S Museet for Søfart. Trines generøse tilgang til vidensdeling er en enorm og værdifuld gave for museets mange besøgende”.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Portrætfoto af Trine Halle
Historiker Trine Halle er ny inspektør på Københavns Museum
Download
Københavns Museum set gennem porten
Københavns Museum set gennem porten
Download
Københavns panorama med personer
Københavns panorama med personer
Download

Links

Om Københavns Museum:

Besøg Københavns Museum og bliv klogere på hovedstadens historie. Fra de første istidsjægere til de ældste spor af byen fra vikingetiden. Over pest og brande til nutidens Christiania. Se det 600 år gamle skibsvrag, et skelet af en kriger fra middelalderen og den kæmpe nøgle til Vesterport. Få overblik over byen på den nye interaktive bymodel. 

Stormgade 18
1555 København V

Åbent alle dage:
Mandag-onsdag kl. 10-17
Torsdag kl. 10-20
Fredag kl. 10-17
Lørdag-søndag kl. 11-17

www.copenhagen.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Museum

Pressevisning: Se fotoudstillingen "Min butik!" før den åbner!24.4.2024 06:14:44 CEST | Presseinvitation

Pressen har mulighed for at se udstillingen fra onsdag 24. april 2024 på Københavns Museum. For yderligere oplysninger samt fotos kontakt: Regitze Westergaard, EZ4F@kk.dk eller 4042 6458 "Min Butik! Fotos fra Wongs Grill til RC Rens" kan ses af alle 1. maj – 20. oktober 2024, mens den officielle åbning finder sted 29. april kl. 16-19 Byens små nichebutikker bliver ofte udråbt som udrydningstruede i kampen mod kædebutikker og storcentre. Men hvem er de, og hvordan går det egentlig med dem? Fotograf Ulf Svane og historiker Mathias Kobberrød Rasmussen tager os med rundt til hundesalonen, petroleumslampeforhandleren, persiennevaskeriet (!) og mange flere i København for at give et levende øjebliksbillede af stederne og deres indehavere. Kom med på en tour de force i en broget verden af karismatiske ekspedienter, et virvar af stilarter og en lokal ånd et stykke væk fra byens hovedstrøg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye