Aarhus Universitet: Arts

Kunstnerisk forskningsprojekt om generativ AI modtager bevilling

Del

Et forskningsprojekt om generativ AI har modtaget en bevilling på knap 6,2 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond. Bag projektet står Søren Bro Pold, lektor på Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab på Aarhus Universitet. 

Et eksempel på et AI-genereret billede af kunstner Kristoffer Ørum, der skal deltage i forskningsprojektet som kunstnerisk ph.d.
Et eksempel på et AI-genereret billede af kunstner Kristoffer Ørum, der skal deltage i forskningsprojektet som kunstnerisk ph.d. Foto: Kristoffer Ørum

Generativ AI (modeller med kunstig intelligens designet til at skabe nyt indhold, red.) er i hastig udvikling, men det sker på bekostning af transparens. Vi har svært ved at gennemskue, hvor de tekster og billeder, AI generer, kommer fra.

I sit nye forskningsprojekt 'Human-AI Collaboration: Imaginaries, Interventions, Interfaces (HAIC-III)' vil Søren Bro Pold fra Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab på Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet derfor undersøge, hvordan vi kan bruge kunstneriske og design-baserede tilgange til at adressere og håndtere problematiske aspekter af generativ AIs brug. Et forskningsprojekt, der for nylig har modtaget en bevilling på knap 6,2 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond. 

En del af forskningsprojektet vil blandt andet involvere uddannelsen af en kunstnerisk ph.d. samt en række samarbejder. 

"Ved at afholde tre udadrettede arrangementer, en udstilling og en konference forpligter 'HAIC-III' sig til direkte at engagere en bred målgruppe af forskere, kreative fagfolk og den brede befolkning. På denne måde vil HAIC-III både arbejde med de nyeste udviklinger inden for Generativ AI og samtidig demokratisere adgangen til disse udviklinger for personer uden den tekniske ekspertise," fortæller Søren Bro Pold. 

Læs mere på Danmarks Frie Forskningsfonds hjemmeside.

Yderligere oplysninger: 

Søren Bro Pold, lektor
Institut for Kommunikation og Kultur, Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab 
Mail: pold@cavi.au.dk
Telefon: +45 87161994

Mathias Holm Guldberg, kommunikationsmedarbejder
Aarhus Universitet - Institut for Kommunikation og Kultur 
Mail: magu@cc.au.dk
​​​​​​​Telefon: +45 22133137

Billeder

Søren Bro Pold, lektor på Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab på Aarhus Universitet.
Søren Bro Pold, lektor på Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab på Aarhus Universitet.
Download

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Dansk film er helt sin egen31.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny EU-forskningsrapport med titlen Small European Film Markets: Portraits and Comparisons tegner et billede af dansk film som en ener inden for europæisk film. Rapporten udspringer af Horizon Europe-projektet, CresCine (2023-2026), og blev lanceret sidste uge på filmfestivalen i Cannes. Rapporten sammenligner dansk film med seks andre små europæiske filmlande på en lang række parametre. De øvrige lande er Estland, Belgien (Flandern), Irland, Kroatien, Litauen og Portugal. Den primære periode for sammenligningerne er 2014-2022, mens nyere tendenser kommenteres undervejs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye