Norlys

Norlys: Afskaffelse af Grøn Strøm-mærkningsordning er godt nyt for forbrugerne

Del

Allerede i marts 2023 meddelte Norlys, at man ville udtræde af Grøn Strøm-mærkningsordningen, fordi den ikke skaber mere vedvarende energi og samtidig er vildledende for forbrugerne. Derfor hilser Norlys Forbrugerombudsmandens beslutning om at ophæve ordningen velkommen. 

Forbrugerombudsmanden har netop besluttet, at Grøn Strøm-mærkningsordningen, som gav energiselskaber lov til at kalde deres strøm for ”grøn”, nu afskaffes. Det er en god beslutning, mener energi- og telekoncernen Norlys, som trådte ud af ordningen i 2023.

- Grøn Strøm-mærkningsordningen skabte tvivl blandt forbrugerne, som let kunne tro, at de bare kunne bruge løs af energien, fordi strømmen jo er “grøn”. Men hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, skal vi alle sammen spare på energien. Netop derfor trådte Norlys ud Grøn Strøm-Mærkningsordningen, og derfor er det også rigtig positivt, at Forbrugerombudsmanden nu tager et opgør med ordningen, siger Mads Brøgger, der er direktør for Norlys’ energiforretning.

Han peger dog samtidig på, at opgøret med mærkningsordningen ikke må betyde, at vi ser et marked, hvor strøm bliver markedsført med brug af klimamæssige udsagn, uden det reelt har en klimaeffekt.

- Det afgørende er nu, at der med opgøret med Grøn Strøm-mærkningsordningen også kommer klare retningslinjer for, hvordan vi energiselskaber markedsfører elprodukterne, og at Forbrugerombudsmanden håndhæver det allerede nu. Det går simpelthen ikke, at det får lov at forblive det vilde vesten, hvor der skabes forvirring hos forbrugerne med falske løfter om grøn strøm eller klimavenlig strøm, siger Mads Brøgger.

Stadig stort behov for at investere i grøn energi
Grøn Strøm-mærkningsordningen blev indført i 2020, og gav energiselskaberne lov til at kalde strømmen for ”grøn” og ”klimavenlig”, hvis selskaberne købte certifikater. Et certifikat er retten til at bruge “grønheden” fra for eksempel en solcelle, en vindmølle eller et vandkraftværk, der producerer vedvarende energi et sted i Europa. Men certifikaterne sikrer ikke mere grøn strøm i energisystemet.

- Grøn Strøm-mærkningsordningen gav ikke mere grøn strøm i stikkontakterne. At ordningen nu afskaffes, ændrer ikke på, at der er behov for meget mere grøn strøm. Derfor investerer Norlys massivt i sol- og vindenergi gennem vores delejerskab af Eurowind Energy, som opstiller nye sol- og vindmølleparker i store dele af Europa, siger Mads Brøgger.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Direktør i Norlys Energi
Direktør i Norlys Energi
Download

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern. Vi er ejet af flere end 800.000 andelshavere og leverer energi, ladestandere, tv, internet, og mobiltelefoni til danskerne.

Vi ejer landets største elnet, landets største fibernet og via vores ejerskab af Telia Danmark halvdelen af landets største mobilnet. Derudover ejer vi aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading og den grønne, cirkulære industripark Greenlab, samt halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Vores 4.600 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København kæmper for et grønt og digitalt Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye