Digital portal til foreninger og frivillige

Del

Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget har på seneste udvalgsmøde indgået en aftale om brug af den digitale portal Unitii. Det betyder, at foreninger i Guldborgsund de næste to år gratis kan benytte sig af portalen til at organisere og koordinere kommunikation og planlægning af arrangementer, og at borgere lettere kan finde frivilligt arbejde.

Nykøbing Falster Håndboldklub er en af de foreninger, der har anvendt Unitii til at koordinere events og til at kommunikere med klubbens frivillige. Foto: Nykøbing Falster Håndboldklub
Nykøbing Falster Håndboldklub er en af de foreninger, der har anvendt Unitii til at koordinere events og til at kommunikere med klubbens frivillige. Foto: Nykøbing Falster Håndboldklub

I mange lokale foreninger anvender man i dag en række forskellige metoder som Excel-ark, opkaldslister, sms, sociale medier og diverse beskedgrupper til kommunikation og planlægning af arrangementer. Disse metoder er ikke altid åbent tilgængelige og kan være meget personafhængige. Dette kan resultere i, at frivillige og foreningsmedlemmer går glip af muligheden for at deltage i arrangementer eller tilbyde deres hjælp.

Guldborgsund Kommune har derfor indgået en aftale om en fælles digital løsning, der giver alle kommunens foreninger mulighed for gratis at benytte frivilligportalen Unitii i en periode på to år.

Unitii er en web- og appbaseret portal til koordinering, organisering og rekruttering af frivillige. På portalen kan man finde foreninger og frivillige vagter i ens lokalområde. Unitii er for alle størrelser og typer af foreninger, som benytter sig af frivillige.

Tanken bag portalen er at skabe én indgang til frivillighed, hvilket gør det lettere for borgere at engagere sig som frivillig og deltage i lokale arrangementer. Samtidig kan portalen bidrage til at lette administrationen i lokalt foreningsarbejde.

”På den ene side medvirker portalen til, at borgere får lettere ved at engagere sig som frivillig og deltage i lokale arrangementer, og på den anden side kan den fjerne noget af det besvær ved de kommunikations- og koordineringsopgaver, som foreninger i hele kommunen kan have. Den samlede løsning understøtter kommunens kerneopgave og bidrager til at alle kan indgå i relevante fællesskaber samtidig med, at den forhåbentlig fratager en administrationsbyrde ude i foreningslivet” udtaler Ole K. Larsen, formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget.

En håndfuld foreninger i Guldborgsund har afprøvet portalen inden den bliver tilbudt til alle foreninger i kommunen. En af de foreninger er Nykøbing Falster Håndboldklub, og her er begejstringen for den nye digitale løsning stor:

”Vi har brugt portalen i et stykke tid nu, og selve koordineringen har været mere overskuelig. Vi sætter stor pris på alle de frivillige kræfter, der er i klubben, så derfor er det er også vigtigt, at kommunikationen med dem er så god som mulig. Med portalen kan vi på en let og tilgængelig måde få delt opgaver ud til de frivillige, og det er nemt for dem at melde tilbage til os” siger Lasse Kok, formand for Nykøbing Falster Håndboldklub.

Bevillingen af tilskuddet til kommuneaftalen kommer fra Landdistriktspuljen.

Foreninger i Guldborgsund Kommune vil modtage yderligere information og en invitation til et infomøde om brug af portalen. 

Frivillige og foreninger kan downloade appen og oprette sig på Unitii.dk

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye